Devrim Erbil'in "İstanbul'a Bakış" sergisi açıldı

F Sanat Galeri'de sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide 14 tuval üzeri yağlı boya, 5 tane de gravür ve sanatçı baskısı eser yer alıyor- Ressam Erbil:- "Sergi biraz küçük ama sanatımı en iyi anlatan ve en güzel resimlerim bulunuyor"
Devrim Erbil'in "İstanbul'a Bakış" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Ressam Devrim Erbil'in son dönem resimlerinden oluşan "İstanbul'a Bakış" sergisi açıldı.

F Sanat Galeri'de düzenlenen serginin açılışına sanatçılar, koleksiyonerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Erbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İstanbul'a Bakış" sergisinin kendisi için özel bir yerinin olduğunu söyledi.

Sergide daha çok son dönem resimlerinin bulunduğunu aktaran Erbil, "Benim çizgimi, çizgisel ritmi, hareketi, titreşimi ve o titreşimlerin büyüsünü içeren bir sergi. Bu sergide, bir mekanın hem yukarıdan hem içten bakışının yer aldığı, plan ve görüntü ilişkilerinden doğan 'İkili Bakış' dediğim yeni bir perspektifi gözler önüne seriyorum. Sergi biraz küçük ama sanatımı en iyi anlatan ve en güzel resimlerim bulunuyor." diye konuştu.

Ressam Erbil, 50 yıl üniversitede hocalık yaptığını hatırlatarak, "Her sanatçı bambaşka bir yol bulmak zorunda. Sanatçıların çok farklı ve ayrıcalıklı yeni bir sistem, felsefe ve bakış açısı getirmesi çok o önemli." ifadesini kullandı.

F Sanat Galeri Sanat Danışmanı Figen Batı da Erbil'in izleyenleri çok etkileyecek güzel bir seçki hazırladıklarını dile getirdi.

Serginin çok başarılı ve heyecan verici olduğuna dikkati çeken Batı, şunları kaydetti:

"Devrim Hocanın Contemporary Istanbul'da başladığı 'İkili Bakış' serisi burada da yer alıyor. Devrim hoca, yaratıcı gücü yüksek muhteşem bir sanatçı, hakikaten İstanbul'a öyle bir bakmış ki hayran olmamak elde değil. Devrim Erbil'in süregelen sanat hayatını bir çizgi olarak düşünürsek, bu sergi o hayatın tekrar bir 'tik' yapıp yoluna devam ettiği bir döneme denk geliyor. Devrim Hoca 'İkili Bakış'la sanatında yeni bir açılım ve perspektif geliştiriyor. Sergide, sanatçının daha önceki eserlerine nazaran renkler daha çeşitli ve bir arada. Keşke herkes bu sergiyi gezebilse ve bu güzellikten nasibini alabilse."

Ziyaretçilerini 5 Ocak'a kadar ağırlayacak olan sergide, 14 tuval üzeri yağlı boya, 5 tane de gravür ve sanatçı baskısı eser yer alıyor.

Kaynak: