DHKP/C tutuklusu İngiliz "papazlık" yapmış

Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve "örgüt üyeliği" suçundan tutuklanan İngiliz vatandaşı Stephen Kaczynski'nin, uzun yıllar papazlık yaptığı ortaya çıktı.
DHKP/C tutuklusu İngiliz "papazlık" yapmış

Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve "örgüt üyeliği" suçundan tutuklanan İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin, uzun yıllar papazlık yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 31 Mart'ta İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ve 1 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırının ardından düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'ye ilişkin ayrıntılara ulaşıldı. 

Kaczynski'nin bazı Avrupa ülkelerinde uzun yıllar papazlık yaptığı, bu sırada da başta Türk ailelerinin Müslüman çocukları olmak üzere gençleri Hristiyanlığa kazandırmak için çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.

Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde terör örgütü DHKP/C eylemlerine de katıldığı belirlenen Kaczynski'nin, Türkçe dahil 5 yabancı dil bildiği kaydedildi. 

Stephen Shah Kaczynski'nin, Avrupa'da DHKP/C ile diğer sol örgütler arasındaki diyaloğu sağladığı, örgütün uluslararası toplantı ve kongrelerinde tercümanlık yaptığı aktarıldı.

Örgütün Avrupa'daki propagandasına destek verdiği ve gençlerin katılımını sağlamak için projeler ürettiği iddia edilen Kaczynski'nin, Türkiye'ye çok sık giriş-çıkış yaptığı ve örgütün güvenilir bir kuryesi olduğu kaydedildi.

Polis, Savcı Kiraz'ın şehit edildiği saldırının talimatını da yurtdışından bu kişinin getirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.