Dicle'nin Rektörü Ayşegül Jale Saraç yakalandı

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç rektörlükte yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.
Dicle'nin Rektörü Ayşegül Jale Saraç yakalandı

YÖK tarafından, "Yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" açığa alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, rektörlük makamında gözaltına alındı. Saraç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Saraç'ın açığa alındığının YÖK tarafından açıklanmasının ardından, bazı belgelerin kaçırılacağı ihbarını alan polis, rektörlük binasında arama başlattı. Aramada, bazı belge ve dokümanlara el konuldu. Ekiplerin binadaki arama çalışmaları sürüyor.


Açığa alınmıştı
Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç açığa alındı. 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç açığa alınmıştı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Milletimizin tamamı, hiçbir ayrım gözetmeden bu sapkın saldırıya karşı dirençlerini ortaya koydular. Onların desteği olmasaydı bu kanlı terörizm ve sapkınlık bertaraf da edilemezdi." dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu, iki tasarının görüşülmesi ile "FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin müzakere" gündemiyle, Özhan başkanlığında toplandı. Özhan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

Dünyada da pek çok kanlı darbe girişimi olduğunu anlatan Özhan, ancak böylesine vahşi bir saldırının modern dönemlerde dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini vurguladı. "En son böyle sapkın bir saldırı, bin yıl önce Hasan Sabbah'ın haşhaşileri tarafından belki de yapılmıştı." diyen Özhan, kendi milletinin üzerine ateş eden, TBMM'yi, kurumlarını bombalayan, polisini, halkını şehit eden bir saldırı ile karşı karşıya kalındığını belirtti.