DİKA’dan 28 milyon TL’lik destek

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajans kurulduğu günden bu yana en fazla bütçesinin 28 milyon TL ile bu yıl olacağını...
DİKA’dan 28 milyon TL’lik destek

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajans kurulduğu günden bu yana en fazla bütçesinin 28 milyon TL ile bu yıl olacağını ifade etti.

DİKA, Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi kapsamında Batman'da yatırımcılara 2018 yılı mali destek programı hakkında bilgi verdi. Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen DİKA Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısına Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kamu kurum yetkilileri ve yatırımcılar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DİKA Genel Sekreteri Altındağ, "2015 yılında yaşanan o kötü dönemden sonra bakanlığımızın kararı ile mali desteklerimiz bir süre askıya alınmıştı. Gerek mali destekler, gerek doğrudan fayda destekleri alınmıştı. Sonra sürecin normalleşince bakanlığımızın talimatıyla 2017'nin son ayında mali destekten çıkma kararı alındı. Bu konuda bize destek veren il yönetim kurulu başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Ajansımız kurulduğu günden bu yana en fazla bütçesi 28 milyon TL ile bu yıl olacak. Ekonomik Altyapının Güçlendirilmesi programına çıkacağız. Tamamı kamu kurum ve kuruluşlarına endeksli ve kar amacı gütmeyen özellikle burada aktif ve teşvikten faydalanan çok önemli bir bölgede yaşıyoruz. Yatırımcıların fırsatı kazanca dönüştürme noktasında sıkıntı yaşadıklarını görüyoruz. OSB'de, KSS'de ve diğer kurumlarda bir iş teklifi geldiği zaman yatırımcı hemen o alt yapının hızlı olmasını ve hazır olmasını bekler. Bu hazır olmadığı zaman yatırımcı maalesef o yatırımı yapamama tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Ajansımız bu teklif çağrılarında bunları bertaraf etmek için çağrıya çıktı. Özellikle OSB'yi ve KSS'yi ilgilendiren, kamu kurumlarımızın tüm belediyelerimiz başta olmak üzere biraz skalayı da geniş tuttuk. 26 ajansın içinde en büyük bütçe ile çıkan ajansımız oldu. Bu 28 milyon eş finansmanla beraber yaklaşık her ilimize ortalama 10 milyon TL'lik bir katkı sağlayacak" dedi.

Gönüllerinde, Batman'ın tüm ilçeleri, belde ve potansiyeli ile bundan faydalanmasının olduğunu ifade eden Altındağ, "Bürokrasiyi öteledik. Künyeniz ile birlikte projenin fikri bu kentin doğrusuysa ajansımız teknik masalar kuracak, proje yazılım noktasında da tam destek vereceğiz. Bu projeler hem turizmde, hem de ekonomik alt yapının güçlendirilmesinde çok önemli destekler olacak. Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, özel idarelerimiz, valiliklerimiz, üniversitelerimiz kısaca kar marjı gütmeyen kamu kurumu niteliğindeki bütün kurumlarımız, OSB'lerimiz ve diğer kurumlar bundan faydalanacaktır" diye konuştu.

"İstihdama yönelik projelere ağırlık vereceğiz"

DİKA Mali Destek Programına başvuru yapabilecek kamu kurum yetkilileri ile yatırımcılara hitaben konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz ise, şunları söyledi:

"Kalkınma ajansları amacına uygun, bölgesel kalkınmışlık düzeyini en aza indirmek amacıyla Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Dicle Kalkınma Ajansı da hem 4 ilde hem de ilimizde gerçekten güzel projelere destek sağladı. Bizim en önemsediğimiz şey Batman olarak işsizliktir. İşsizliğin en yüksek olduğu illerden bir tanesiyiz. Bu yıl DİKA'daki projelerinizi değerlendirmeleri yapacağınız zaman özellikle istihdama yönelik, istihdam arttırılmasına yönelik projelere ağırlık vereceğiz."

Daha sonra Proje Birim Başkanı Sihat Ferat Toktaş katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptı.

DİKA’dan 28 milyon TL’lik destek

DİKA’dan 28 milyon TL’lik destek

DİKA’dan 28 milyon TL’lik destek

İHA