Dikkat! Yumurtada mide bulandıran oyun!

Piyasada organik diye satılan yumurtaların çoğunun aslında tavuk pisliğine bulandırıldığı ileri sürüldü.
Dikkat! Yumurtada mide bulandıran oyun!
Organik ürünlere talep artınca sahtekârlara gün doğdu. Dünyanın 9. büyük yumurta üreticisi olan Türkiye'de, piyasada ''organik'' ya da ''köy yumurtası'' adı altında normal fiyatın 2 katına satılan yumurtaların aslında tavuk pisliğine bulandırılmış yumurta olduğu ileri sürüldü.
 
ÇÜRÜKLER AYIKLANMALI
 
İzmir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Bedri Girit, Türkiye'de yumurta üzerinde son dönemde çeşitli oyunlar oynandığını belirterek ''Herhangi bir yerde üretilmiş yumurta alınıyor, kirli, gübreli şekilde pazar yerlerinde doğal, organik ismiyle satılıyor. Bu konuyu Tarım Bakanlığı'na ilettik. Üretici birliği olarak gördüklerimizi deşifre edeceğiz. Aramızda çürük olanlar varsa ayıklayacağız ama bunun yanında devletten de organik mi değil mi diye denetlemesini istiyoruz'' dedi.
 
18 MİLYAR ADET ÜRETİM
 
Girit, Türkiye'deki yumurta üretiminin yılda 18 milyar adet, organik üretim rakamının ise 360 milyon adet olduğunu söyledi.
 
KAMU SPOTU İSTENİYOR 
 
Ekiz Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Ekiz de kirli yumurtada hızla bozulma riski olduğu için satılmasına karşı çıktıklarını belirterek, ''Bakanlıktan kamu spotu ile insanları bilinçlendirmelerini talep ediyoruz'' diye konuştu.