Direniş Karatay filminden ilk görüntüler geldi!

Anadolu Selçuklu Devleti'ni yıkmak için yola çıkan Moğollar ile devleti korumak için savaşan Celalettin Karatay ve Ahi Evran'ı konu alan "Direniş Karatay" filminin çekimleri, Konya'da kurulan özel platoda tamamlandı.
Direniş Karatay filminden ilk görüntüler geldi!

ic-video-001.jpg

Yapımcılığını Ertuğrul Fındık ve Selman Kayabaşı'nın yaptığı, tamamı Konya’da ve Selçuklu dönemine ait Hollywood standartlarında tasarlanmış Türkiye’nin en büyük platolarından birinde gerçekleşen 'Direniş Karatay'ın çekimlerinde savaş sahneleri içinse blue box stüdyosu kullanıldı.

Kösedağ Savaşının beyazperdeye yansıması olarak gerçekleşen ve Türk Sinema tarihi açısından en görkemli savaş sahnelerinden biri olarak çekilen savaş sahnelerinde 1000'e yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldı.

65 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşen stüdyo çekimleri esnasında savaş sahneleri için uluslararası standartta 45 kişilik dublör ekibi özel koreografileri ile görev aldı. Ayrıca savaş sahneleri çekiminde sette 500 kişi görev aldı.

3-383.jpg

66 bin m2 kapalı, 20 bin m2 açık olmak üzere toplamda 86 bin m2 alana kurulan Direniş Karatay film platosu, aynı zamanda kurulan ilk Selçuklu platosu olma özelliğinde. ​Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yerlerin gerçeğe yakın prototiplerinin bulunduğu plato, KTO Karatay Üniversitesi’nin ruhunu oluşturan Karatay Medresesi’ni de içinde barındırıyor. Platonun sokaklarında ise, döneme ait kasap, manav, fırıncı, kumaşçı ve benzeri meslek sahiplerinin dükkânları bulunuyor.

2-646.jpg

GAME OF THRONES'UN TASARIMCISI ÇALIŞTI!

Game of Thrones oyuncularının “Red Carpet” kıyafetlerini tasarlayan dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Kartal’ın uzun süren ciddi çalışmaları ve araştırmaları ile meydana çıkardığı ve yine ilk olma özelliğine sahip Selçuklu dönemine ait 4300 parçayı bulan kostümlerin hazırlanması ise yaklaşık 1 yılı buldu.

Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Nefise Karatay, Alperen Duymaz, Burcu Özberk gibi isimlerin yer aldığı ve sinemada aksiyon ve tarih severlerin merakla beklediği Direniş Karatay Şubat 2018 de vizyona girecek.

Direniş Karatay filminden ilk görüntüler geldi! İşte o plato

Direniş Karatay filminden ilk görüntüler geldi! İşte o plato