İsmail Poçan

İsmail Poçan

Diriliş Milli İrade

Diriliş Milli İrade

Her ne kadar bazı şeylerin anlatılsa da o olayı yaşamadan tam idrak edilemiyor. Ben ve benim gibi birçok kişide yıllardır dinlediği izlediği o askeri darbenin ne olduğu bir nebze olsun hissetti.

Başta küçük bir olaymış gibi görünen bölücü terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi çoğu kişiyi tedirgin etse de Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümet yetkililerinin açıklamaları televizyonların yayınları bu olayın kabul edilemeyeceği noktasında birleştirdi herkesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla millet uyandı ve iradesini göstererek darbecilere “dur” dedi. Ama birileri hala anlamış değil. Anlamak istemeseniz de bu millet size ne istediğini gayet iyi anlatır.

Tüm Türkiye çoluğuyla çocuğuyla genciyle yaşlısıyla meydanlara akın etti.

Kendilerini tankların önüne attı. Her ne pahasına olursa olsun darbeye dur dedi.

Meclis’te birbirlerini bir kaşık su da boğacak olan milletvekilleri söz konusu vatan olunca demokrasi noktasında birleşti.

Bu olanlar millet olma bilinci nedir bir kez daha gösterdi bizlere.

Hala bunu her zaman ki olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mal ederek bir Başkanlık malzemesi olarak kullanıldığını düşünenlerin olması üzüyor insanı. Bir darbe teşebbüsünde bulunulduğu, millet iradesine ket vurulmaya çalışıldığı dönemde kusura bakmayın kimse böyle bir şeyi düşünmez, düşünemez. Hani kişi kendinden bilir işi diye veciz bir sözümüz var ya. Herkes kendi gibi görüyor karşısındakini.

Sonuç olarak bu ülkede millet iradesinden daha güçlüsü yok. Bunu Türk halkının sokaklara dökülerek savunduğu iradesinden rahatlıkla görebilirsiniz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Herkes ayağını denk almalı.

Ezanları susturan darbe devri çoktan bitti. Devir darbeleri susturan ezanların devri. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR