Dirilişin ardında onların duası var

Kurban Bayramı yaklaşırken Konya’da yardım faaliyetleri de devam ediyor. Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer Kurban Bayramı çalışmaları hakkında Yeni Haber’e açıklamalarda bulundu.
Dirilişin ardında onların duası var

"Bu Kurban Birliğin Bayramı Olsun" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, Konya merkez, ilçe, mahallelerinde ve 17 ülke de gerçekleştireceklerini, gittikleri yerlere Kurban etinin yanı sıra kardeşlik de götürdüklerini söyledi.

Kurban Bayramı yaklaşırken Konya’da yardım faaliyetleri de devam ediyor. Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer Kurban Bayramı çalışmaları hakkında Yeni Haber’e açıklamalarda bulundu. "Bu Kurban Birliğin Bayramı Olsun" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Mehmet Seçer, bu yılki Kurban organizasyonunu Konya merkez, ilçe, mahallelerinde ve 17 ülke de gerçekleştireceklerini söyledi.

konya’dan-dunyaya-uzanan-dost-eli-(4).jpg

MESAFELERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ

Kuruldukları 2001 yılından bu yana güvenilirlik ilkesiyle kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Dost Eli Derneği bu kurbanda da İslam kardeşliği ve dünya mazlumlarının selameti için çalışacaktır.  2016 yılı yurt içi kurban bedelini 690 TL, yurt dışı kurban bedelini 390 TL olarak belirlenmiştir. Hayırseverlerin yapmış olduğu Kurban bağışları ile yanı başımızda bekleyen yoksul kardeşlerimizle kurbanı paylaşarak birliğin bayramını yaşayacağız. Ayrıca kurbanlarınızla mesafeleri ortadan kaldırarak, yoksulluğun en ileri boyutlarının yaşandığı açlık sınırındaki ülkelere, doğal afet ve sömürge güçlerinin yakıp yıktığı coğrafyalara, savaşın, yokluğun hastalığın yetim bıraktığı çocukların yaşadığı bölgelere ulaşacağız” diye konuştu.

konya’dan-dunyaya-uzanan-dost-eli-(1).jpg

GİTTİĞİMİZ YERLERE KARDEŞLİKTE GÖTÜRÜYORUZ

Kurban etinin yanı sıra gittikleri yerlere kardeşlik de götürdüklerini ifade eden Başkan Seçer, “Dost Eli Derneği her yıl olduğu gibi kurban vesilesi ile kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmayıp, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye ihtiyaca yönelik, kalıcı ve çözümleyici projelerle de destek olmaya devam edecek. Kurban ziyareti ile Cami ve mescitlerin, eğitim merkezlerinin, su kuyularının, süt keçilerinin yetim evlerinin açılması gibi birçok çalışmanın takibi yapılacak ve yeni projelerin temelleri atılacaktır” şeklinde konuştu.

konya’dan-dunyaya-uzanan-dost-eli-(2).jpg

17 ÜLKEDE KURBAN KESİLECEK

Hangi ülkelerde kurban kesileceği hakkında bilgi veren Mehmet Seçer, “Konya merkez ve ilçeleri,  Nijer, Çad,   Burkina Faso, Zimbabwe, Tanzanya, Moğolistan, Kazakistan, Pakistan, Gürcistan, Bosna hersek, Makedonya, Sancak (Sırbistan), Arnavutluk, Karadağ, Kosova, Moro (Filipinler) olmak üzere 17 ülkede kurbanlar kesilecek” dedi.

İSLAMİ USULLERE UYGUN KESİM

Dost Eli Derneği kurban çalışması yapılacak ülkelere dernek bünyesinde bulunan görevliler bizzat gittiklerini belirten Seçer, “Kurban olma şartlarına uygun kurbanlıklar satın alınır. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir ve ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kesilen kurbanların bilgisi kısa mesaj ile bağışçılarına iletilir. (Kesim yapılacak ülkeler ile ülkemiz arasında saat farkı bulunmaktadır. Bazı ülkelerde ise Türkiye'den 1 gün sonra bayram yapılmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımız bağışlarını Dernek merkezinde, Konya merkezinde (Kayalı park), AVM’lerde kurulan stantlarda, Derneğimizin web sitesinden online bağış ile (www.dosteli.org.tr), Dost Eli Derneği banka hesap numaralarına ve posta çeki hesabına yapabilirler” ifadelerini kullandı.

konya’dan-dunyaya-uzanan-dost-eli-(3).jpg

ÜMMETİN SON KALESİ TÜRKİYE

15 Temmuz’dan beri sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ifade eden Seçer, “Ama biz yaptığımız çalışmaların bereketini şimdi görüyoruz. Bize daha önce ‘ne işiniz var orada’ diyenlere bizim mazlum coğrafyanın duasına ihtiyacımız var diyorduk. Şimdi o duaların bereketini iliklerimize kadar hissediyoruz. Olması gereken bu. Biz Osmanlı’ya büyük bir çınar diyoruz ama o çınarın kökleri oralarda. Dedelerimiz bize öyle güzellikler bırakmış ki oralardan hala bize dualar geliyor. 15 Temmuz’da bizi iliklerimize kadar parçalayacaklardı. Ama Allah izin vermedi. İnşallah ümmetin son kalesi Türkiye ayakta kalacak. Onlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın Allah’ın hesabı onların hesabını alt üst edecek. Biz bu kardeşlikten daha önce laf ile bahsediyorduk. Kürt, Türk, Alevi diye bizi parçalayacaklardı. Ama şimdi hepsi hikaye. Biz gerçekten kardeşiz ve bunu ispat ettik” dedi.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ