Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Arnavutluk bizim için gerçek bir dost ülkedir”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Arnavutluk bizim için gerçek bir dost ülkedir" dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Arnavutluk bizim için gerçek bir dost ülkedir”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Arnavutluk bizim için gerçek bir dost ülkedir" dedi.

Arnavutluk'a resmi ziyaret düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası (ATTSO) Yönetim Kurulu ve Genel Kurul üyeleri ile toplantı yaptı. Bakan Çavuşoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Arnavutluk programı hakkında bilgi vererek, "Arnavutluk bizim için sadece bölgede işbirliği yapacağımız bir ülke değil köklü tarihi bağlarımızın olduğu gerçek bir dost ülkedir ve Arnavutluk ile ilişkilerimizi geliştirmek için birlikte adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında yapılan ticaret anlaşmalarının önemine değinen Çavuşoğlu, ATTSO'nun hem Arnavutluk'ta hem de diğer balkan ülkelerinde çalışmalar yürütmesinden memnun olduklarını aktardı. Çavuşoğlu, "Esasen Arnavut halkının yaşadığı tüm ülkeler ile ilgili, özelikle Balkanlardaki ülkeler ile ilgili de projelerinizin olduğunu görüyoruz. Esasen Balkanlar'da istikrarın ve de ekonomik kalkınmanın büyümesi için bu tür çalışmaların çok önemli katkılarının olacağını düşünüyorum. Diğer ülkelerde yapacağınız çalışmalarda da Türkiye olarak her zaman yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı.

Arnavutluk'ta kadın girişimcilere yönelik yürütülen bir projeye önem verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Az gelişmiş bölgelerdeki kadınlarımızın ürettiği ürünlerin satılması için bir Pazar kurma çalışmanız var. Biz de Türkiye'de buna çok önem veriyoruz. Sadece Türk kadının ve kız çocuklarının değil bugün Afrika ve en az gelişmiş ülkelerdeki kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi konusunda, sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde projeler geliştiriyoruz" dedi. İki ülke arasındaki ticaretin artması için Türkiye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Bir taraftan Arnavutluk hükümeti ile Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, aramızda olan temaslar ve işbirliği, diğer taraftan ilişkilerimizin hukuki alt yapısının güçlendirilmesi için attığımız adımlar, başlattığımız süreçler var" şeklinde konuştu.

İHA