Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Münih'te temaslarını sürdürdü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere geldiği Münih'te gün içindeki ikili görüşmelerine devam etti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Münih'te temaslarını sürdürdü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere geldiği Münih'te gün içindeki ikili görüşmelerine devam etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu bugün öğleden sonraki görüşmelerine Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov ile başladı. Çavuşoğlu, Puşkov ile görüşmesinde Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Ardından Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile bir araya gelen Çavuşoğlu, görüşmede Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeleri ele aldı.

Çavuşoğlu, daha sonra Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Davor Ivo Stier ile Balkanlar'daki gelişmeleri değerlendirdikleri bir görüşme yaptı.

Fransa Cumhuriyetçiler Partisi Milletvekili Bruno Le Maire ile görüşen Çavuşoğlu, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkileri konuştu.

Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile de ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri değerlendirdi.

Son olarak Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Andrei Galbur ile bir araya gelen Çavuşoğlu, görüşmede ikili ve uluslararası gelişmeleri ele aldı.

Çavuşoğlu, gün içinde daha önce de Lichtenstein Dışişleri, Eğitim ve Kültür Bakanı Aurelia Frick, Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile görüşmüştü.