Dışişleri Bakanı Konya’ya müjdeyle geldi!

10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kapadokya, Konya, Antalya, Pamukkale’de turistlerin bir paket halinde dolaşması için çalışmalarımız var” dedi.
Dışişleri Bakanı Konya’ya müjdeyle geldi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında beraberindeki büyükelçilerle birlikte Yüksek Hızlı Tren ile Konya’ya geldi. Bakan Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti.

"KONYA'DA YAPILMASINDAN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ"

10. büyükelçiler toplantısının Konya’da yapılmasından dolayı gurur duyduklarını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Sayın Dışişleri Bakanımız hemşehrimiz oluyor. Dolayısıyla Konya’da bulunmasından dolayı böylelikle de mutluluk duyuyoruz. 10. büyükelçiler toplantısının Konya’da yapılması bizim için büyük bir gururdur. Aslında yeni sistemin de ilk toplantısının bir ayağının da Konya’da olması bizlere şeref verdi. Konya uluslararası arenada da bilinir bir şehirdir. Hz. Mevlana, sema programları ve mesnevi yurtdışında çokça insanın takip ettiği etkinlikler ve kişilerdir. Konya’nın bu kadar tanınır olmasında dışişlerimizin çok büyük katkısı vardır. Sayın bakanımızın şahsında tüm yurtdışı misyonumuza teşekkür ediyoruz" dedi.

"KONYA'NIN TANINIRLIĞINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

"Konya’nın tanınırlığını arttırmak için birçok uluslararası arenada hem yönetim kurulu hem de üyelik görevleri yürütüyoruz" diyen Altay, "Şuanda büyükşehir belediyemiz 18 uluslararası birliğin üyesi birçok birliğin de yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca 38 ülkeden 38 ille kardeş şehir ilişkisi yürütüyoruz. Bu da uluslararası diplomaside önemli bir unsurdur. Yurtdışında bulunan birçok etkinliğe TİKA Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu, Yunus Emre Enstitüsü gibi birçok protokole hizmet etmeye gayret ediyoruz. Ayrıca Mesnevi şuanda 28 dile çevrilmiş durumda. İnşallah 50 dile ulaşmaya çalışıyoruz. Yurtdışındaki insanların çok daha rahat Mesnevi’yi okumaları ve Konya’mızı tanımaları adına bunu yapıyoruz. Konya’mız ayrıca üniversiteler şehri. 5 üniversitemizde 4 bine yakın yurtdışından öğrenci şehrimizde öğrenim görüyor. Bu konuda sizlerden bu sayının arttırılması konusunda destek talep ediyoruz. Konya, üniversite öğrencisinin okuması için çok uygun bir şehirdir. Ayrıca Hz. Mevlana’dan dolayı da İran, Pakistan, Bangladeş, Hindistan gibi ülkeler de şehrimize çok ilgi gösteriyorlar. Belki Konya’nın bir talebini de dile getirmiş olalım. Bu ülkelerden şehrimize direkt uçuşlar talep ediyoruz. Bu şehrimizin ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacaktır. Siz Konya’ya çok ilgilisiniz. Şahsınızda Dışişleri Bakanlığı’mıza teşekkür ediyoruz." dedi.

"KONYA TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİDİR"

Konya'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "10.Büyükelçiler konferansımızın son gününde Hz. Mevlana diyarı, medeniyetler şehri Konya’mızda arkadaşlarımızla beraber olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Tahir Bey, milletvekili olduktan sonra Uğur Bey görevi devraldı. Daha önce Selçuklu Belediye Başkanı olarak da yine gayretli çalışmalarını biliyorduk. Çıtayı daha da yükselterek Konya’mızı geliştirip, güzelleştirecektir. Bundan şüphemiz yok. Konya Türkiye’nin gözbebeğidir. Dünyada da tanınan bilinen ve ziyaret edilen bir şehrimiz. Elbette Konya’ya gelen turist sayısının artması için bizler de gayret sarf edeceğiz. Özellikle Kapadokya, Konya, Antalya, Pamukkale’de turistlerin bir paket halinde dolaşması için çalışmalarımız da var" şeklinde konuştu.

mevlut-cavusoglu-ugur-ibrahim-altay.jpg

KONYA, SFAX'LA KARDEŞ OLUYOR

"Konya’nın faaliyetlerle diplomasimize sağladığı katkıları biliyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Kardeş şehirler ve diğer temaslara ve yurtdışında yapılacak insani yardımlarda Konya’mızın daha çok desteğini bekliyoruz. Bugüne kadar yaptıklarınız için çok teşekkür ediyoruz. Bakanlığımızda da hatırı sayılır sayıda Konyalı diplomatımız var. Tunus Büyükelçimiz bir kardeş şehir projesini söyledi. Konya’nın, Sfax şehriyle kardeş şehir projesi var. Kardeş şehir projelerinin gerçekten çok büyük faydaları var. Halktan halka temaslar oluyor. Biz bunun Antalya’da da, Alanya’da da çok faydasını gördük. İnşallah bu konuda da desteğimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU BEDESTENİ GEZDİ

Büyükşehir Belediyesi ziyareti ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya Valiliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Konya Valiliği ziyaretinin ardından Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet Bedesten Çarşısı'nı gezdi. Dışişleri Bakanı'nı karşısında gören Bedesten esnafı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek olduklarını ancak piyasa TL bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. Çavuşoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konu ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(1).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(2).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(3).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(4).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(5).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(6).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(7).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(8).jpg

mevlut-cavusoglu-konya-ziyareti-(9).jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU – YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER