Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atama

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Büyükelçi ve Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın getirildi.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atama

Dışişleri, Kültür ve Turizm ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Büyükelçi ve Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına ise Ömer Arısoy atandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşavirliğine de Nihan Öztürk getirildi.

Büyükelçi atamaları

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bakanlığın 23 Ağustos'taki yazısı üzerine, Büyükelçi ve Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde Daimi Temsilcisi İzzet Selim Yenel, Türkiye'nin Havana Büyükelçisi Hasan Servet Ökten, Lüksemburg Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya, Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul, Ljubljana Büyükelçisi Serra Kaleli ile Asmara Büyükelçisi Fırat Sunel merkeze alındı.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde Daimi Temsilciliğine atanırken, Bağdat Büyükelçiliğine Bakanlık İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Fatih Yıldız getirildi.

Bakanlıkta Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci ise Havana Büyükelçisi oldu.

Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Mehmet Haluk Ilıcak Lüksemburg'a atanırken, yerine Başbakanlık Başmüşaviri Kemal Madenoğlu getirildi. 

Brasilia Büyükelçisi Hüseyin Lazip Diriöz Moskova Büyükelçiliğine atanırken, ondan boşalan yere de Bakanlık Genel Müdürü Ali Kaya Savut getirildi.

Berlin Başkonsolosluğu 1. Sınıf Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Taşkent Büyükelçisi oldu. Elçi, Genel Müdür Yardımcısı Esen Altuğ da Ljubljana Büyükelçisi oldu. Elçi, Genel Müdür Yardımcısı Aykut Kumbaroğlu Asmara Büyükelçisi olurken, Elçi, bakan Özel Müşaviri İlhan Saygılı ise Bern Büyükelçiliğine atandı. 

Öte yandan, Bakanlık Genel Müdür Yardımcısı Evren Dağdelen Akgün de Bangkok Büyükelçiliğine atandı.