Diyanet 81 ilde 40 milyon fidan dikecek

Türkiye Diyanet Vakfı çevre bilincinin artırılması amacıyla hazırlanan "KAGEM Orman Projesi" kapsamında 81 ilde 40 milyon 500 bin fidan dikecek.
Diyanet 81 ilde 40 milyon fidan dikecek

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) çevre bilincinin artırılması amacıyla hazırlanan "KAGEM Orman Projesi" kapsamında 81 ilde 40 milyon 500 bin fidan dikecek.

TDV Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Müdürü Hicret Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam'da tabiatla barışık bir dünya düzeninin öngörüldüğünü söyledi.

Bu kapsamda çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak üzere "KAGEM Orman Projesi"ni hazırladıklarını belirten Toprak, vakıf olarak özellikle "ekolojik kıyamet" denilen olgu karşısında inisiyatif almaları gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ile Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez arasında 13 Mayıs'ta işbirliği protokolü imzalandığını anımsatan Toprak, "Protokolle tüm KAGEM üyelerinin, TDV, Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet TV çalışanlarının birer ağacı olacak şekilde Ankara Çubuk ilçesi Gökçedere mevkisinde 12,7 hektar alana 50 bin ağaç dikilecek" dedi.

Toprak, protokolün geçerli olacağı 5 yılda, merkez ve 81 ildeki şube üyeleriyle çalışanlarının adına, sertifikası olacak şekilde bin 100 hektarda 40 milyon 500 bin fidan dikilerek KAGEM ormanları oluşturulmasının hedeflendiğini anlattı.

Çevre bilinci için eğitimler verilecek

Proje süresince merkez ve şubelerde belli aralıklarla hedef gruplara yönelik doğa ve çevre bilincinin gelişmesini amaçlayan eğitimler verileceğini ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

"Fidan dikme ve yeşil örtünün genişletilmesi, küresel ısınma, ekolojik dengenin korunması, erozyon, tatlı su kaynaklarının korunması ve geri dönüşümün önemi gibi konularda farkındalık oluşturmak adına eğitimler verilecek. Toplumun en önemli yapı birimi olan ailede ve özellikle gençlerde tabiata sahip çıkma hususunda bilinç düzeyinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Fidan dikme çalışmalarına katılan gençlerimizin, yaşadıkları çevreye duyarlılıklarının geliştirilmesi amacıyla da hedef gruplara eğitimler verilecek."

Toprak, projeyi başlatmak üzere Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ve ilgili kurumların üst düzey yetkililerinin katılımıyla Çubuk'ta rekreasyon alanında tören düzenleneceğini bildirdi.