Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den FETÖ açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Görmez, "Darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan FETÖ terör örgütünü dini yapı olarak görmek, elebaşını da dini rehber olarak kabul etmek mümkün değildir." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den FETÖ açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Din Şurası, Olağanüstü Din Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da şehit olanlara rahmet diledi.

Görmez, "Hain ve kanlı darbe girişimi karşısındaki vakur, cesur ve alicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan, vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan asil bir milletin fertleri olmaktan dolayı bahtiyarlığımızı ifade ediyorum. Milletimizin 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu, şüphesiz nesiller boyu şükran ve minnetle anılacaktır." diye konuştu.

Görmez, konuşmasında, "Yüce kitabımızda Allah'ın bizi, 'Dikkat edin, o aldatanlar sizi Allah ile aldatmasın' diye ikaz etmesinin hikmetini ağır bir imtihanla, hem ülke ve millet olarak hem de diyanet ve ilahiyat camiası olarak oldukça geç idrak etmenin derin teessürü içindeyiz." sözlerine yer verdi. 

"Yumuşak huylu görünen emre amade robotlar şebekesi"

FETÖ için "Truva atı" benzetmesi yapan Görmez, şöyle konuştu:

"Bu yumuşak huylu görünen emre amade robotlar şebekesi milletimizi Allah ile peygamberi ve onun sahabesi ile aldatmıştır. Allah’ın ayetlerini, Resul-i Ekrem'in hadislerini, ulemanın hikmet ve irfan erlerinin bilgi mirasını, bu toprakların Mevlana, Yunus Emre başta olmak üzere bütün değerlerini kendi gizli emel ve gayeleri için araç olarak kullanmıştır. Gözlerimizin önünde dini cemaat taklidi yapan bir Truva atı, dini, cemaatleşmeyi, hayır faaliyetlerini istismar ederek sadece kendi menhus akıbetini hazırlamakla kalmamış, milletimizi aldattığı kadar ümmeti Muhammed'in garip coğrafyalarını ve bütün insanlığı da hayra hizmet ve insanlara yardım görüntüsü ile aldatıp şer güçlere hizmet için büyük imkanlar ve servetler yığmıştır. Bu terör örgütü mensupları, 15 Temmuz gecesinde giriştikleri cinnet ve vahşet ile göstermiş oldular ki akletmeyenlerin dindarlığı, aklını başkasına kiralayanların dindarlığı sadece kendilerini değil koca bir milleti felakete sürükleyebilir."

"Kendisini kainat imamı olarak isimlendiren bu kişi..."

Görmez, din adına çıkar elde etmenin ve nüfuz oluşturmanın tasvip edilecek herhangi bir dini temeli bulunmadığı gibi bu tür yapılara karşı duruş sergilemenin hem ahlaki hem de İslami bir sorumluluk olduğunu söyledi.

İslam ümmetini dini açıdan parçalamayı esas alan hiçbir düşünce ve hareketin masum kabul edilemeyeceğini vurgulayan Görmez, şunları söyledi:

"Uzun yıllardır varlığı bilinen ve her türlü yolu kendi emelleri için mübah gören, dini ve dini duyguları istismar eden, bu duygularla milletimizin zekatını, sadakasını, infakını ve evlatlarını çalan, dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını gasbeden, her türlü gayri İslami ve gayri ahlaki tutum ve davranışlarla fitne, fesat, yalan ve desiselerle kendine insan ve imkan devşiren, devletin tüm yapılarına sirayet ederek milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan ve son darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan FETÖ terör örgütünü dini bir yapı olarak görmek mümkün değildir. Bu örgütün elebaşını da din alimi ve dini rehber olarak kabul etmek mümkün değildir. Örgüt elebaşlarını imam, kendisini de kainat imamı olarak isimlendiren bu kişi, 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür' hükmünce muamele görmelidir. Bir gecede topyekun millete bomba yağdıran, masum insanları katleden bir örgütün İslam’la ve insanlıkla bir ilişkisi olamaz."