Diyanet Vakfı 80 ülkede 2 bin 100 öğrenci ile eğitim mülakatı yapıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 80 ülkeden Türkiye’de ilahiyat fakülteleri ve imam hatip liselerinde eğitim görmek isteyen 2 bin 100 öğrenci ile mülakat yapıyor. Öğrenci seçimi mülakatları Kazakistan’da sürüyor.
Diyanet Vakfı 80 ülkede 2 bin 100 öğrenci ile eğitim mülakatı yapıyor

TDV ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle organize edilen uluslararası imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültesi öğrenci seçimi mülakatları Kazakistan’da sürüyor. TDV Eğitim Uzmanı Önder Koğak, eğitim faaliyetlerinin kendileri açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, bu kapsamda TDV’nin hem yurt dışı hem de yurt içindeki okullarında çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. TDV’nin halen yurt dışında 11 ülkede lise ve üniversite düzeyindeki 18 eğitim kurumuna eğitim desteği sağladığını vurgulayan Koğak, "Bu okullarda 3 bin 635 öğrenci eğitim alıyor. Türkiye’de eğitim için 108 farklı ülkeden imam hatip liselerinde ya da ilahiyat fakültelerinde eğitim almak üzere ülkemize çok sayıda öğrenci gelmektedir. Bu öğrenciler ülkemizde Kayseri, Konya ve İstanbul’da da iki olmak üzere 4 okulda eğitim alıyor. İmam hatip lisesi eğitimini tamamlayan öğrenciler ilahiyat fakültelerini de okuduktan sonra ülkelerine dönerek din hizmetleri alanında istihdam edilmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim dönemi itibarıyla uluslararası anadolu imam hatip liselerinden 986 öğrencimiz mezun olmuş ve yükseköğrenim hakkı kazanmıştır" dedi.
Kazakistan Almatı'da yapılan mülakat komisyonunda görev alan Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz da, ata yurdu Kazakistan'a eğitim mülakatları ve Ramazan programı için geldiklerini belirterek, "Türkiye'deki İslam olgusunun ve ilahiyat anlayışının temelinde Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri'nin hoşgörü anlayışı var. Biz de bu öğrencilerimizi kendi ülkemizde görmekten mutluluk duyarız. Eğitim için Türkiye'yi tercih etmeleri takdire şayandır" diye konuştu.
Türkiye'de eğitim görmek için 400 kilometrelik mesafeden gelerek mülakata katılan 15 yaşındaki Bilora Gaffurova, "Türkiye'yi çok seviyorum. İmam hatip lisesinde okumak istiyorum. İnşallah mülakatları geçerim" dedi. 
İlahiyat fakültesi mülakatına gelen Halime Mustafayeva da, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade ederek, "Mülakata girdim, inşallah kazanır ve Türkiye'de eğitim alırım" şeklinde konuştu.