Diyanet'in anaokulu açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortak projesiyle hayata geçirilen Reyyan Anaokulunun resmi açılışı yapıldı.
Diyanet'in anaokulu açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) ortak projesi olan anaokulu açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesindeki Reyyan Anaokulunun açılış törenine Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı katıldı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında, anaokuluna başlayan çocuklar da Kur'an ve şiir okudu.

Görmez, açılışta yaptığı konuşmada, çocuğun, gerçek İslam'ı temsil ettiğini belirterek, "Çocuk masumiyeti, safiyeti temsil eder. Çocuk, yüce kitabın, kerim kitabın ifadesiyle 'gözün nurudur.' İnsanoğlunun en değerli organı gözdür, gözün de en önemli vazifesi ışıktır, nurdur. Yüce Rabbimiz yüce kitabında çocuğu gözün nuru olarak tavsif eder. Göz, nurunu kaybettiği zaman görmez. İnsanlık çocukları kaybettiği zaman istikbal olmaz. Mazide kalır, geleceğini görmez. Çocuk, Kur'an'ın ifadesiyle aynı zamanda kalbin sururudur, kalbin sevincidir." diye konuştu.

Mehmet Görmez, şöyle devam etti:

"Sevgili peygamberimiz, bazı hadislerde, hadisi kutsi olarak rivayet edilen bir ifadede süt emen yavrular hürmetine Allah'tan af dilemiştir. Bizler de süt emen yavrular hürmetine Allah'tan af dilemeliyiz. Neden? Çocuklarımıza iyi bir dünya kuramadığımız, iyi bir dünya hazırlayamadığımız için."

TDV'nin gecikmiş hizmeti

TDV'nin çok gecikmiş bir hizmeti başlattığını ifade eden Görmez, Diyanet teşkilatının görevleri arasında böyle bir vazifenin bulunmadığını ancak yaygın din eğitiminin, görevleri arasında yer aldığını anlattı. Görmez, "Biz yaygın din eğitimini sadece camide yaşlı büyüklerimize vermekle mükellef değiliz. Biz yaygın din eğitimini bu topraklarda yaşayan 7'den 70'e bütün insanlarımıza, bütün çocuklarımıza vermek zorundayız." dedi.