Diyanet'ten 'Namaz kılmayan hayvandır' sözüne sert tepki

Diyanet'ten 'Namaz kılmayan hayvandır' sözüne sert tepki

Diyanet İşleri Başkanlığınca, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullanılan ifadelere ilişkin "Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez" değerlendirmesinde bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliğince, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullanılan ifadelere ilişkin Twitter üzerinden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın iftar öncesi yayınlanan bir televizyon kanalında kullandığı ifadelerin ardından, kuruma gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapılması ihtiyacı duyduğunu bildirilerek şunlar kaydedildi:

"Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur'an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak, İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz."

Aşkar ne söylemişti?

Prof. Dr. Mustafa Aşkar, bir televizyon kanalında katıldığı iftar programında "Ben düz söyleyeyim, ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin, yani namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır" ifadelerini kullanmıştı.