Diyanet'ten terör mağdurlarına destek

Diyanet'ten terör mağdurlarına destek

Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan dolayısıyla başlattığı çalışma kapsamında Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt ve Van'da dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunan 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni çalışmalarını tamamladı.

Ankara'dan Siirt'e gelen uzman vaiz Ayşe Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının, "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" teması ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör mağduru kadınlara yönelik,"dini rehberlik ve manevi destek" programında çalışmaların sona erdiğini söyledi.

Koç, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bu programın ne kadar yerinde olduğuna şahitlik ettiklerini belirterek, kentte şehit yakınlarını, terör mağduru aileleri ziyaret ettiklerini, cami ve Kur'an kurslarında cemaatle bir araya geldiklerini ifade etti. 

Gerçekleştirdikler çalışmalarda geri dönüşün çok olumlu olduğunu vurgulayan Koç, vatandaşların çalışmalara ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Koç, "Belki biz vatandaşlara devletin sıcak yüzünü temsil ediyorduk. Vatandaşların mesajı bu yönde idi. Bölgedeki vatandaşların beklediği şey devlet bizimle olsun. Bizi her biri ayrı ayrı bağrına bastı, kucakladı, çalışmaların devam etmesini istediler. Bize, 'Bir daha ne zaman gelirsiniz?' diye sordular" dedi.

Ziyaretlerde terör örgütü PKK tarafından evleri yakılan, yıkılan ailelerle de görüştüklerini anlatan Koç, onların yanlarında olduklarını göstermek istediklerini kaydetti.

"Özellikle şehit ailelerinin tevekkülünü, devlete bağlılıklarını sevgi ve muhabbetle izledim, hayran kaldım." diyen Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaptığımız ziyaretlerden bölge insanının ülkedeki vatandaşları kucaklamak istedikleri, bir ve beraber olmak istediklerini anladık. Görev yaptığımız illere döndüğümüzde bölgedeki vatandaşların misafirperverliklerini ve içlerindeki vatan sevgisini, devlete ve bu topraklara bağlılıklarını anlatacağız. Bu kardeşlik duygusu çok güzeldi. Bu kenetlenme çok güzeldi."