Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde devir teslim töreni

GATA ve askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin belirlenen usul ve esasları kapsayan Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının...
Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde devir teslim töreni

GATA ve askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin belirlenen usul ve esasları kapsayan Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Diyarbakır Askeri Hastanesi, düzenlenen törenle Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ek hizmet binasına dönüştürüldü.

GATA ve Asker Hastanelerinin Devrine İlişkin Usul ve Esasların yürürlüğe konulması, Sağlık Bakanlığı'nın yazısı üzerine, 669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yer alan maddeye göre, 15 Ağustos 2016'da Bakanlar Kurulunda kararlaştırıldı.

Alınan kararın ardından Diyarbakır Askeri Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı bünyesine devredilmesi nedeni ile tören düzenlendi. Diyarbakır Askeri Hastane'de düzenlenen törene, Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Murat Kangın, sağlık personeli ve hastanede görevli askerler katıldı. Devir teslim töreninde konuşan Kangın, Diyarbakır Askeri Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ile bir arada çalışmak üzere ek bina olarak yeniden açıldığını söyledi. Kangın, Diyarbakır Askeri Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı çatısı altında benzer rol ve fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş imkanlarını ülkemizin tüm vatandaşları arasında yoluyla hizmetine ek bina olarak devam edeceğini dile getirdi.

"Bu hastaneleri stratejik görev yapmaktan çıkarmayacağız"

Sağlık Bakanlığı'na bağlanan hastanelerin, FETÖ davası sebebi ile devir alınan hastanelerle karıştırılmaması gerektiğini aktaran Kangın, şöyle konuştu:

"1923 yılında kurulmuş ve çok değerli hizmetler vermiş olan Diyarbakır Askeri Hastanesi'nin de devre dışı bırakılması düşünülemez. Askeri sağlık hizmetleri olarak, standart sağlık tedavilerinin yanı sıra saha hizmetleri sağlık yetenekleri muayeneleri heyet ve rapor işlemleri, muhabere görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleri elbette ki hepimizin ve ülkemiz için çok gereklidir. Unutulmaması gereken iki nokta vardır, devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlü bir şekilde yürütülecektir. Askeri Hastane'nin sahip olduğu imkanlar eskiden olduğu gibi ülkenin en iyi teknolojinin olması gerekmektedir. Bu hastanelerin güvenlik açısından devlete ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlanması konusunda endişe duyan çevreler bu hastaneleri gizli ve stratejik görev yapmaktan çıkaracağımızı düşünmesin."

"Bu vatan bu asker bizim geleceğimizdir"

Devletin her türlü güvenlik ve gizliliğinin başta sağlıkçılar olmak üzere kendilerinin asli görevi olduğunu aktaran Kangın, şunları söyledi:

"Bu hastanelerde askeri personelle rütbeliler ve gerekli personele karşı görev ve sorumluluklar aksatılmayacaktır. Aksine yol ve gereklilikler daha da güçlendirilecektir. Bu vatan ve bu asker bizim geleceğimiz ve güvenliğimizdir. Bizler de bu ülkenin sağlık askerleriyiz ve bu sorumluluğumuzu en üst seviyede seve seve yerine getireceğiz. Tüm halkımız bu işlemin bir kapanma ya da devralma işlemi değil devletin sağlık kademesine bağlanma işlemi olduğunu özellikle unutmamalıdır."

Kangın, konuşmasının ardından daha önce hastanede görev yapan askeri personele karanfil dağıttı.

Törenin ardından hastane girişindeki Diyarbakır Askeri Hastanesi yazısı söküldü. Bu yazının yerine Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ek hizmet binası tabelası asıldı.

Öte yandan, hastanenin nizamiye girişinde bulunan askerlerin pazartesi günü buradan ayrılacağı, hastanenin girişinin polis ekiplerine emanet edileceği öğrenildi.

Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde devir teslim töreni

Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde devir teslim töreni

Kaynak: