Diyarbakır ‘diken’ üstünde

Diyarbakır ‘diken’ üstünde

Terör örgütü PKK mensupları tarafından bombalı eylemlerde kullanılacağı istihbarı alınan 3 aracın arandığı Diyarbakır’da, daha önce bir şeridi trafiğe kapatılan ve içerisine beton bloklar yerleştirilen valilik konutunun önündeki ikinci şerit de trafiğe kapatıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, teröristler tarafından patlatılmak üzere kent merkezi ve ilçelerinde bombalı araçların olduğu istihbaratı üzerine tüm birimlerini uyarmıştı. Emniyet Müdürlüğü’nden bütün birimlere gönderilen yazıda, teröristler tarafından patlatılmak üzere il merkezi ve ilçelere gönderildiği değerlendirilen “35 AJP 58 plakalı, beyaz renkli, İveco kamyonet”, “21 BN 735 plakalı, beyaz renkli, Toyota” ve “09 DR 279 plakalı siyah renkli Toyoto Corolla” marka araçların bomba yüklü olabileceği bildirilmişti. Yaklaşık 3 aydır aranan araçlara karşı tüm birimlerden duyarlı olması istenirken, bu araçların görüldüğü yerde kontrollü bir şekilde durdurulması talep edilmişti.

Cadde trafiğe kapatıldı
Söz konusu durum üzerine, Diyarbakır’da güvenlik önlemleri arttırıldı. Kentin birçok noktasında kurulan mobil uygulama noktalarındaki aramalar sıklaştırıldı. Bunun yanı sıra, daha önce, içerisine beton bloklar yerleştirilerek, bir şeridi kapatılan valilik konutu önünden geçen caddenin ikinci şeridi de ulaşıma kapatıldı.

Kurşun geçirmez cam takılmıştı
Kentte valilik konutu ile valilik binası önünden geçen caddeler, saldırı yapılacağı istihbaratı üzerine 15 Mayıs’ta trafiğe kapatılmıştı. Bunun yanı sıra, valilik binasında, Vali Hüseyin Aksoy’un makamının bulunduğu bölümün bir kısmına ise kurşun geçirmez cam takılmıştı.