Diyarbakır’da markete bombalı saldırı

Diyarbakır’da markete bombalı saldırı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde yüzleri maskeli kişi ya da kişilerce bir markete çakmak gazı kutusunda hazırlanan el yapımı patlayıcıyla saldırıda bulunuldu. Markette kimsenin olmaması büyük bir faciayı önlerken yaşanan olay an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Caddesi üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yüzleri maskeli kişi ya da kişiler burada bulunan markette keşif yaptı. Ardından çakma gazı kutusu içerisine hazırlanan el yapımı patlayıcıyı ateşlenerek markete atıldı. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama çevrede korku yarattı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis gelirken ayrıca tedbir amaçlı olarak bölgeye ambulansta sevk edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken markete atılan bombanın patlaması ise an be an kameraya yansıdı.

Polis, olay yerinde delil toplamak amacıyla inceleme yaparken ayrıca bombayı markete atan kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.