Diyarbakır'da protesto: 23 gözaltı

Diyarbakır'da, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğretmenlerin görevden uzaklaştırılmasını protesto gerekçesiyle toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi. Olayda 23 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır'da protesto: 23 gözaltı

Diyarbakır'da, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğretmenlerin görevden uzaklaştırılmasını protesto gerekçesiyle toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesindeki Şeyh Said Meydanı'nda toplanan bir grup, MEB tarafından bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen öğretmenlerin açığa alınmasını protesto bahanesiyle izinsiz oturma eylemi yapmak istedi.

Güvenlik güçlerince gruba, Valilikçe 15 Ağustos'ta 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 12. maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11-m maddesi gereğince il ve ilçelerde açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak, dağılmaları istendi.

Uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.

Olayda 23 kişi gözaltına alındı.