Diyarbakır’da yeni fidanlık alanı oluşturuluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil alanlarının mevsimlik çiçek ve fidan ihtiyacını karşılamak amacıyla Dicle Nehri kıyısında fidanlık alanı oluşturuyor.
Diyarbakır’da yeni fidanlık alanı oluşturuluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Dicle Nehri kıyısında 15 dönümlük arazi üzerinde yeni bir fidanlık alanı inşa ediyor. İhale süreci tamamlanan ve çevresine duvar örülen fidanlık alanında zemin düzenleme çalışmaları yapılacak. Burada yetiştirilecek çalı bitkileri, park, kavşak ve orta refüjlerde kullanılacak. Konu hakkında bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı A. Samet Uçaman, mevcut fidanlık alanlarının yetersiz kalması üzerine 15 dönümlük alan üzerinde yeni fidanlık alanı oluşturulduğunu söyledi. Uçaman, "1,5 aydır projesini yürüttüğümüz işin ihalesini bitirmiş durumundayız. Duvarlarını ördük, bundan sonraki süreçte fonksiyonel çalışma alanı olarak burayı değerlendireceğiz. Diğer fidanlık alanımız bundan sonra ağaç fidelerini yetiştirme ve buna benzer yetiştirme teknikleri üzerinde duracak. Buradaki alanımızı da çalı bitkisi üzerinden değerlendireceğiz, bu alanımızda sadece çalı üreteceğiz. Çalı bitkilerimiz içerisinde güllerimiz de var" dedi.

Bir ay sonra bitkiler yetiştirilecek

15 dönümlük arazinin bir kısmını doğal parselasyonlar olarak, diğer kısmını da yine bilimsel parselasyon olarak değerlendireceklerini kaydeden Uçaman, "Sahanın tesviyesi yapıldı. Bundan sonraki süreç biraz daha hızlı gelişecek, sahanın sürümü yapılacak ve parselasyonlar ortaya çıkarılacak. Bir ay sonra buradaki bitki yetiştiriciliğiyle ilgili artık işlerimiz başlayacak. Şu anda arkadaşlarımız fidanlıkta bunun hazırlığını yapıyor. Baharla birlikte yetiştireceğimiz çalı bitkilerini kavşak ve parklarda kullanacağız" diye konuştu.

Kaynak: