Diyarbakır'daki siyasilerden PKK terörüne tepki

Diyarbakır'daki siyasi parti temsilcileri, PKK'lı teröristlerin yaşamı hedef alan hain saldırılarına tepkisini dile getirdi.
Diyarbakır'daki siyasilerden PKK terörüne tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın son günlerde saldırılarını artırdığını, parti yöneticilerine yönelik de saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Dün akşam katledilen AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in daha önce de PKK tarafından partiden istifa etmesi yönünde tehdit edildiğini dile getiren Akar, "Bu konuda emniyet bütün teşkilatımızı uyarmıştı. İlçe başkanlarımıza partiden istifa etmeleri yönünde tehditler vardı ancak arkadaşlarımız ne istifa etti ne korktu ne de geri adım attı. İlçe başkanlarımız tehditlere papuç bırakmıyor." ifadelerini kullandı.

Akar, parti il teşkilatının 7 kez bombalı saldırıya uğradığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu saldırılar bizim azmimiz ve cesaretimizi biledi. Ne korku ne de yılgınlık söz konusu. Çünkü bu memlekete hizmet için siyaset yapıyoruz. Bölgemize ve Diyarbakır'a hizmet getirmeye çalışıyoruz. AK Parti ve devletimizin imkanı bütün Türkiye'de olduğu gibi bölgemize de gelsin istiyoruz. Ama görüyoruz ki dış güçlerin piyonu haline gelmiş olan terör örgütü maalesef bugün Diyarbakır'da bir ailenin daha içine ateş düşürdü. Kimse bu saldırılar karşısında ne korku ne de bir yılgınlık içerisine girmemizi beklemesin. Biz güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"Bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz"

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, PKK'lı teröristlerin AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'i katletmesini kınadıklarını söyledi.

Bozan, Türkiye'de yaşayan herkese düşen en büyük görevin dış mihrakların oyunlarına alet olmamak olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: 

"Bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Mevcut olan sorun ve sıkıntıların konuşularak çözülmesi gerekir. Bunun da yolu siyasettir. Silah, şiddet ve kan akıtmakla sorun çözülmez aksine bu, sorunu daha da büyütür. Hepimizin mutluluğu birlikte yaşamaktan geçiyor. Ayrılığın, savaşın ve terörün hiçbirimize faydası yoktur. Terör örgütü PKK, sivil, asker ve siyasetçilere yönelik saldırılarına son vermelidir."

"Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi lazım"

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da şiddetle bir yere varılmayacağını belirterek, siyasetin Meclis'te yapılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ile Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'e yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını bildiren Sayın, "Kimden gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne karşıyız. Saldırılar siyasi partilere yönelirse sonuç alınmaz. Bugüne kadar dünyanın hiçbir yerinde ölümlerle sonuç alınmamıştır, alınmayacaktır da. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi lazım. Kürt sorunu çözümü konusunda bir sonuca varmak istiyorsak bunun yeri Meclis'tir." şeklinde konuştu.

 "Terör örgütü PKK emparyalist güçlere hizmet ediyor"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise şunları kaydetti:

"Hakkari’de 1 Kasım'daki seçimde AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Budak'ın katledilmesi sonrası önceki gün Van'ın Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Muştu, dün de Dicle'de AK Parti İlçe Başkanı Aktert öldürüldü. Bu ölümler emperyalist güçlerin emellerine hizmet eden PKK'nın Kürt coğrafyasını kaosa sürüklemesinden başka bir şey değildir. Siyaset kurumunu hedef alan bu saldırıları kabul edilemez buluyor ve lanetliyoruz."