Doğa Okullarından öğrencilere yüzde 100 burs imkanı

Doğa Okullarından öğrencilere yüzde 100 burs imkanı

Doğa Okulları, önceki yıllarda olduğu gibi 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de binlerce öğrenciye yüzde 100 burslu okuma imkanı sunacak.

Doğa Okullarından yapılan açıklamada, önceki yıllarda Doğa Okullarının bursluluk sınavlarına 120 bine yakın öğrencinin başvurarak özel okullarda tercihini Doğa'dan yana kullandığı belirtildi. 

Açıklamada, burslu okuma imkanının TEOG sonuçları, spor, kültür ve sanat yarışmalarındaki başarılara göre elde edildiği bildirildi.  

Doğa Okullarında teknoloji konseptine sahip kampüslerde öğrencilerin bilgisayar laboratuvarı, iPad sınıfı, 3D laboratuvarı, düşler atölyesi, dijital fotoğrafçılık stüdyosu, kurgu odası, reji odası ve TV stüdyosu gibi alanların teknik imkanlarından yararlanarak ders yaptığı belirtilen açıklamada, bu alanlara özgü mesleki deneyimler elde edilirken, gelişen teknolojinin günlük hayata entegrasyonunun da sağlandığı kaydedildi. 

Açıklamada, Doğa Okullarının, bilim kampüslerinde "Bilime dokunan eğitim" kavramını hayata geçirerek klasik eğitim anlayışının ötesine geçtiği, öğrencilerin bilimin verdiği heyecanı yakalayarak, farklı bakış açıları geliştirerek, deneyimleyerek ve gözlemleyerek yetiştiği belirtildi.  

Doğa'nın, dünyanın en saygın ve önemli eğitim akreditasyonu şirketi Pearson tarafından Türkiye'de ilk defa K-12 seviyesinde onayladığı eğitim modeli t-MBA dersleri ile öğrencilerini yetiştirdiği ifade edilen açıklamada, t-MBA akademik programı ile öğrencilerin ekonomi, pazarlama, para yönetimi, girişimcilik, insan kaynakları, uluslararası ilişkiler ve AB ilişkileri, yönetim ve organizasyon, ticaret hukuku, sistem dinamikleri ve veri madenciliği başlıklı dersler gördüğü kaydedildi.