Doğanhisar’a Spor Yönetimi bölümü açıldı

Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksekokulu, Spor Yönetimi programını açarak bünyesindeki program sayısını 5’e çıkardı
Doğanhisar’a Spor Yönetimi bölümü açıldı

Yüksekokul müdürü Doç. Dr. Mustafa Ay; hali hazırda Bilgisayar Programcılığı, Bankacılık ve Sigortacılık, Maliye ve Lojistik olmak üzere 4 aktif programı bulunan Doğanhisar Meslek Yüksekokulu’nda bu programlara ek olarak Spor Yönetimi programı açılması tekliflerinin YÖK tarafından da onaylandığını,  Spor Yönetimi programı ile Doğanhisar Meslek Yüksekokulu’ndaki aktif program sayısının 5’e yükselmiş olduğunu kaydetti. Ay, “Öğretim elemanlarımız ve tüm personelimizle ekip ruhu içinde çalışarak, gençlerimizi Ülkemiz hedeflerine yönelik bireyler olarak hazırlamayı ve öğrencilerimizin eğitim ve yaşam kalitesini daha yükseğe çıkarmayı amaçlıyoruz. Tüm bu çabalarımız ve çalışmalarımız ihtiyaç duyulan alanlarda tercih edilen bölümlerde öğrenci yetiştirme ülküsüne yöneliktir. Başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere Üniversitemiz yönetimine de bu vesileyle destekleri için müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

doganhisar-mustafa-ay.jpg
ÖĞRENCİ SAYISI BİNE YAKALAŞACAK

Toplam öğrenci mevcutlarının yeni açılan program ile 900’ü geçmesinin planlandığını belirten Ay, “Diğer yükseköğretim birimlerinde mevcut olan programların tekrarından ziyade, yenilik ve özellikle bulunduğumuz bölgedeki lise mezunlarının yükseköğretime devamlarında basamak ve başlangıç teşkil edecek, ayrıca öğrenci kaynağı açısından süreklilik arz edecek programları açmayı planlıyoruz. Spor Yönetimi programının açılması çalışmalarımız da bu konudaki gayretlerimizin bir neticesidir. Konya ilinde bir tanesi merkezde ve diğeri de Doğanhisar ilçesinde olan iki tane Spor Lisesi bulunması bizim için önemli bir avantaj olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca Türkiye genelinde Spor Yönetimi ön lisans programının örgün olarak devlet üniversitelerinden sadece iki tanesinde bulunması yeni program çalışmalarımız içinde Spor Yönetimi programına öncelik verme kararımızda büyük ölçüde etkili olmuştur. Mevcut Spor Yönetimi programlarının Marmara ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde olması nedeniyle Doğanhisar Meslek Yüksekokulunda açılan bu programın sadece Konya değil bölge açısından da oldukça önemli bir gelişmedir. Açılan bu yeni bölümle birlikte Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği bölümüne de dikey geçiş imkanı sağlayacağından spor eğitimi açısından Konya önemli bir merkez haline gelecektir.” dedi.

Yeni Haber