İshak Orhan

İshak Orhan

Doğru düşünce ile sağlıklı kalın

Doğru düşünce ile sağlıklı kalın

Geçmişte yaşadığınız olumlu bir olayı düşünüp geleceği de umutla bekleyebilirsiniz. Bu çok basit ve ucuz bir yöntem. Bir yere oturup ayaklarınızı uzatıp, biraz da düşünceleri rahat bırakarak bunu yapabilirsiniz.

İşinizi severek yapın. Bir yük gibi düşündüğünüz sürece ve sevmediğiniz bir işi yapmanız halinde strese girersiniz.

Erteleme hastalığından kurtarın kendinizi. Bugünkü işinizi lütfen yarına bırakmayın.

Sinirleniyor ve sinirinize hakim olamıyorsanız bir uzmandan yardım alın. Ancak böyle bir durumu çözümsüz hale getiren bizim olumsuz düşüncelerimiz olduğunu hatırlayın lütfen.

Sahip olduğunuz özelliklerinizi, becerilerinizi siz daha iyi bilirsiniz. Buna uygun bir şeylerle uğraşırsanız daha mutlu olursunuz. Yani kendinizi bilin.

Başarısızlığın da bir başarı olduğunu unutmayalım. Bütün başarılar, başarısızlıklarımız sonucunda azmi elden bırakmamakla oluşur.

Özellikle kendinize güvenin Allah’ın izniyle. Ancak aklınızı kullanmayı unutmayın.

Başkalarına da güvenin ama tam teslim olmayın. Her an olumlu ya da olumsuz her şey olabileceğini hatırlayın.

“Hayır” demekte çoğu kez hayır vardır. O sebeple her şeye hayır demeyin ama aklınıza danışın ve sizi zarara uğratacak durumlara hayır deyin yani.

Zamanı iyi yönetin. Mutlaka kısa ve uzun vadeli planlarınız ve programlarınız olmalı. Hatta bunu yazıya da dökün ve uygulayın.

Yeni doğan bebek hiçbir şeyden korkmaz. Ama biz yaşımız 6o olmuştur ve büyük korkularımız vardır. Bir bebek kadar olamıyoruz yani. Korkularımızı biz oluşturduğumuzu unutmayalım ve korkularımıza meydan okuyalım inşallah.

Ne başkaldıran ne de boyun eğen bir özelliğe sahip olmamalısınız. Ortada durun lütfen.

Savaş değil, barış önemlidir. Bu yüzden uzlaşmayı seçmek en akıllıca olandır.

Çevremizdeki tüm olaylara tarafsız bir gözle bakalım. Fanatik olmayalım. Değilse kusurları göremeyiz ve tongaya düşebiliriz.

Ödül bekleyerek doğru, güzel, iyi işler yapmayın. Onlar sizin süsünüzdür. Beklentiye girmek insanı mutsuz eder.

Hayatta değiştirmeniz gereken şeyler mutlaka olabilir. Bunları bir kağıda yazın ve öncelik sırasına koyun. Böylece yaşamınızı da planlamış olursunuz ve ne yapacaktım diye düşünmezsiniz. Boş bir kafa şeytanın çalışma odasıdır. Bütün sıkıntılar boş kalmaktan kaynaklanır.

Çoğu insan kendisini vazgeçilmez olarak görür. Bu onların ruh sağlıkları için gereklidir de. Çevresine hakim olmaya çalışmadıktan sonra dokunmaya gerek yoktur. Çünkü baş edemezsiniz bu tür insanlarla.

Her güzel söz söyleyene sakın inanmayın. Davranışlarını görmeden bir kimseye güvenmeyiniz hemen.

Kimseye gizli veya açık düşmanlık ve kin beslemeyin. Unutmayınız ki; bu sadece sizi rahatsız eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR