Doğu Anadolu'da soğuk hava

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 derece ile Ardahan'da kaydedildi
Doğu Anadolu'da soğuk hava

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 13 derece ile Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ardahan'da 13, Kars'ta 12, Ağrı'da 7, Iğdır 4, Erzurum 2 ve Erzincan'da ise sıfır derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır ve Erzincan'da 8, Erzurum'da 3, Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Ardahan'da 3 derece olması bekleniyor.

Bölgede buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

- Ardahan-Ardanuç yolu trafiğe kapatıldı

Ardahan'da kışın kapatılan yollar statüsünde olan Ardahan-Ardanuç Karayolu, yaklaşık 5 ay süreyle trafiğe kapatıldı.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, Ardahan-Ardanuç karayolunun kış boyunca kapatılacağı belirtilerek, söz konusu yolun kışın kapanması gereken yollar statüsünde olduğu anımsatıldı.

Karayoluna, Ardahan kent merkezine bağlı Bağdeşen köyü mevkisinden itibaren "Kar ve tipi nedeni ile yol kapalıdır" şeklinde yazılı levha ile araç geçişlerine kapatıldı.

Vatandaşlardan Mehmet Alkan, "Bu yol genellikle kışın kapatılır. Şu an itibarıyla kapatıldı. Açılması mart ve nisan aylarını bulur." dedi.


Kaynak: