Doğu Anadolu'daki STK ve siyasi parti yetkililerinden teröre lanet

Bölgede faaliyette bulunan siyasi parti ve STK'ların yetkilileri, dün Şemdinli'deki bombalı terör saldırısında 10 askerin şehit olduğu, 5 vatandaşın hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı terör saldırısına tepkilerini dile getirdi.
Doğu Anadolu'daki STK ve siyasi parti yetkililerinden teröre lanet

Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan ve Erzincan'daki siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının (STK) yetkilileri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit, 5 vatandaşın hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı terör saldırısına tepki gösterdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, Hakkari'de, gözü dönmüş cani ve vatan hainlerinin gerçekleştirdiği terör saldırısı sonucu asker ve sivil vatandaşların şehit düştüğünü hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet şiarı ile iç ve dış güvenlik harekatında terörün kökünü kazımak için adeta ant içtiğini aktaran Sekmen, "Dış ve iç mihrakların, vatan hainlerinin lojistik destekleriyle beslenen bölücü terör örgütü, güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımıza yönelik saldırılar düzenleyerek ülkede kaos ortamı oluşturmak için kahpeliğe ve hainliğe devam etmektedir." dedi.

İç ve dış mihrakların kuklası olan terör örgütleri ve vatan haini FETÖ'nün, her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye'nin ilerlemesini istemediğine dikkati çeken Sekmen, şunları söyledi:

"Dosta güven ve düşmana korku veren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) ve emniyet teşkilatımız, hainleri, vatansızları ve anne karnındaki bebeklere dahi kurşun sıkan canileri etkisiz hale getirerek, devletimizin çelikten örülü yumruğunu tüm cihana göstermiş ve göstermeye de devam edecektir. Bu ve benzeri saldırılar bizi asla yıldıramaz. Bu vesileyle aziz milletimiz, birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz, ay yıldızlı bayrağımız ve 'ezanı Muhammediyemiz uğruna şehadet şerbetini içerek şehitlik makamına ulaşan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, gazilerimiz ve yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

Terör örgütlerine darbe vuruldu

Erzurum Tüm Sanayici ve İş Adamlar Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı Cafer Burucu, terörün hain yüzünü, son günlerde sivil halkı hedef alarak gösterdiğini vurgulayarak, bunu yapanların, bu tarz alçakça eylemler ve sinsi planlarla hiç bir yere varamayacağını dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşları olarak hükümet ve milletin yanında olduklarını bildiren Burucu, "Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Devletimiz bu güne kadar sadece terör örgütü PKK'ya değil, diğer terör örgütlerine de en büyük darbeyi vurdu." ifadelerini kullandı.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli de ülkenin zor günlerden geçtiğini ancak bunların da üstesinden geleceğini kaydetti.

Bunu fırsata dönüştürmeye çalışan hain terör örgütlerinin amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını vurgulayan Güvenli, şöyle konuştu:

"Geçmişte de olduğu gibi zor günlerde birbirlerine kenetlenen milletimiz, önündeki zorluk ne kadar büyük olursa olsun bunun da üstesinden gelmeyi Allah'ın izniyle başaracaktır. Bu eylemler ile hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Bu millet yapılan hainliklere karşı zemin bırakmadığı gibi hiçbir zaman da bırakmayacaktır, bunların hesabını soracaktır. Her zaman sivil toplum kuruluşu olarak milletimizin, devletimizin yanındayız."

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş ise terör saldırılarını kınayarak, terörün dini, dili ve ırkı olmadığına dikkat çekti.

Karataş, "Terör her zaman terördür. Türkiye'nin iç ve dış politikasına gerek iç gerekse de dış tehditlere ve ülkelere karşı ülkemizin, milletimizin ve devletimizin birlik ve beraberlik içinde olmasını istiyoruz. Bu konuda topyekün mücadele göstermeye gayret göstereceğiz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Allah bu musibeti başımızdan eksik etsin. Saldırıdaki şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Saldırılar PKK'nın hainliklerinin iç yüzünü gösteriyor"

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, terör örgütünün asker, polis ve sivil demeden katliam yaptığını belirtti.

"Bu saldırılar PKK'nın hainliklerinin iç yüzünü gösteriyor" diyen Çalkın, şunları dile getirdi:

"Polis, asker, sivil demeden herkesi vahşice katlediyorlar. Sözde Kürt halkını savunuyorlar ama ne yaptıkları açıkça ortada, Türkiye'de Kürtlerin önündeki en büyük sorun da terör örgütüdür. Kürt sorunu yoktur, Kürtlerin önünde PKK diye bir sorun vardır. Bombalı saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bir kez daha saldırıyı gerçekleştiren hain terör örgütünü şiddetle kınıyorum."

Memur-Sen İl Başkanı Ebubekir Keleş de, PKK'nın hain emellerine ulaşamayacağını vurgulayarak, "Şimdi bu PKK ve bunun maşası olanı destekleyen, destekçisi olanları lanetle şiddetle kınıyoruz. Bunların hedefi güvenlik güçlerimizin değil, bunların bir hedefi var, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerleyişini durdurmak, Türkiye'yi yok etmek, birlik ve beraberliğini parçalamak istiyorlar. Bunların hedefi, maşaları oldukları dış güçlerin, hain emelleri olan fikir babaların değirmenlerin su taşımak. Bu yapılanmanın içerisinde kim varsa, kim terör ve teröristlere destek veriyorsa hepsini lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

"Bu ülkeye diz çöktüremeyecekler"

Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı ise, terörü şiddetle kınadıklarını, sonu olmayan bu işin içinde yer alanların biran önce teslim olması gerektiğini dile getirdi.

Yazıcı, "Gerekirse biz STK'lar olarak 15 Temmuz'dan sonra nasıl demokrasi nöbeti tuttuysak yine bu terörün bitmesi için PKK'nın silahlarını bırakıncaya kadar nöbet tutarız. Bizim kimseden korkumuz yok. Bu ülkeye diz çöktüremeyecekler." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, gerçekleşen saldırının, terörün bir kez daha hiçbir kural tanımadığın ve insani değerlere saygı göstermediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Ülke olarak bir duyarlılık yaratılması gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Terörün, şiddetin toplumsal hayatta yerinin olmaması gerektiğinde hemfikir olmamız lazım. Burada anlaşmamız gerekiyor." diye konuştu.

Terörle mücadelenin daha ciddiye alınması gerektiğini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Biz terörün gerçekten topluma çok ağır bir maliyet ödettiğini, uzunca süre artık toplumu çileden çıkardığını görüyoruz. Bu noktadan sonra neler yapılabilir, güvenlik, istihbarat açığımız, bölgede olan risk seviyesi, terörün bölgedeki kabiliyeti nedir, bizim ne yapmamız gerekir? Bu konularda çok açık ve net bir şekilde ulusal güvenliğin bütün boşluklarını kapatacak eylem planını devreye sokmamız gerekiyor. Aksi taktirde bugün Hakkari, başka gün başka bir yer. Bu böyle devam eder gider. Bizim bu noktada artık aklımızı ve öngörümüzü kullanıp durumu, şartları değerlendirip, iç ve dış şartları en uygun tedbirleri biran önce devreye sokmamız gerekiyor."

Yılmaz, bölge halkının terörle mücadeleye artık daha çok destek verdiğine işaret ederek, "Şunu artık bilmemiz lazım terörle mücadeleye en çok Kürt kardeşlerimiz destek veriyor. Bu mücadeleye en çok onlar sahip çıkıyorlar. Bunu çok net bir şekilde artık görüyoruz. Orada da çok net bir değişim var. Güya haklarını savunduğunu iddia ettiği masum vatandaşlara terör uygulamak alçaklıktır. Bu olayda bunu gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan da olayı nefretle kınadığını, buna her kesimin tepki vermesi gerektiğini ifade ederek, "Bu artık kesinlikle bir ideoloji değil. Geçmişte ezilmişliğin başkaldırısı olarak görülüyordu ama bu şimdi tamamen o noktadan çıkmış. Dünya emperyalizmin Türkiye üzerindeki oyunu. Bu müthiş bir vahşet. Bu çok iğrenç bir saldırı. Nefretle kınıyorum." şeklinde konuştu.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Süleyman Sarak, devlet ve milletin, birbiriyle kenetlenerek terör belasının üstesinden geleceğine inandığını aktardı.

Özellikle ülke genelinde icra edilen başarılı operasyonlarla terör örgütünün tükenme noktasına geldiğini belirten Sarak, "Bölge halkından desteğini kaybeden terör örgütü bu gibi intihar saldırıları yapmaktadır. Şehit ve yaralılarımız var. Gözü dönmüş terör örgütü asker, sivil ve çocuk ayrımı yapmadan son çırpınışları olan bu tarz eylemlerle hiçbir yere varamayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

"Bu terör örgütü Kürt-Türk ayırmaksızın katliam yapıyor"

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey de, terör örgütü PKK'nın, yapılan operasyonlar dolayısıyla köşeye sıkıştığını vurguladı.

Terör örgütünün artık basit eylemlerle gündemde kalma peşinde olduğunu, küçük suikast girişimleri ve sinsice yapılan tuzak patlamalarla bölgede korku yaratmaya çalıştığına dikkat çeken Gülbey, şunları kaydetti:

"Bugün Hakkari'de yapılan katliamdır. Artık bu terör örgütü saldırılarına devam ederek aslında Kürt-Türk ayırmaksızın katliam yapıyor. Bu tür olaylarla Türkiye'nin bölgeye yaptığı projeleri, yatırımları engellemek isteyenler hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Bizler devletimizin yanındayız. Yaptığı bu operasyonlar, ulusumuzun ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Nasıl Kurtuluş Savaşı'nda çoluk çocuk o yıllarda mücadele edip şehit olduysak, bugün de ülkemiz üzerinde topraklarımızı bölmek ve sonra da yönetmek arzusunda olan dış mihrakların maşası olan bu terör örgütüne karşı gerekirse sivil toplum kuruluşları olarak canımızı siper edeceğiz."