Doğu ile batıyı kardeş sofraları buluşturdu

Doğu ile batıyı kardeş sofraları buluşturdu

AK Partili kadınlar, ramazan ayı boyunca doğu ve batı illerinde yaşayan kadınları iftar sofralarında bir araya getirdi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın kolları teşkilatlarının her alanda varlık gösterdiğine işaret ederek, ramazan ayında da aktif rol üstlendiklerini söyledi.

Doğu ile batı illeri arasında gönül bağları oluşturan bir çalışmaya imza attıklarını anlatan Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ramazan 'kardeşime iftara gidiyorum' ve 'sofranız soframızdır' sloganları ile teşkilatlarımız kardeş illerine iftara gittiler. Örneğin, Ankara Kars'ta, Sakarya Iğdır'da, İstanbul Diyarbakır'da, Samsun Tunceli'de iftarını yaptı. Sofra bezimizi aldık, mağdur ailelerimizi ziyaret ettik, kendi tencerelerimizde pişirdiğimiz yemekleri onlara götürdük, birlikte sofralarımızı hazırladık, iftarımızı yaptık. Sofra etrafında sohbet ettik, gönül köprüleri kurduk, gönüllere dokunduk. Çok başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum."

Çam, çalışma kapsamında maddi durumu iyi olmayan bölgedeki çocukların giydirildiğini, kadınlara çeşitli hediyeler götürüldüğünü dile getirdi. Bu çalışmanın iller arasındaki iletişimi, dayanışmayı daha da artırdığını ifade eden Çam, "Sofralarımız yıl boyunca birbirimizi buluşturmaya devam edecek." dedi.

- Terör mağduru anneleri buluşturdular

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Çam, terör mağduru anneleri de buluşturduklarını, "Dilden değil, gönülden konuşmaya geldik" sloganı ile terör mağduru anneler ile çocuğu dağa çıkan anneleri bir araya getirdiklerini ve anneleri ortak paydada bir araya getirdiklerini söyledi.

Operasyonların bittiği il ve ilçelerde de yeni bir çalışma içinde olduklarını belirten Çam, il ve ilçelere giderek, ailelerle bir araya geleceklerini, yaşadıkları sıkıntıları birlikte aşmanın gayreti içinde olacaklarını ifade etti.