Doğu ve Güneydoğu'da karne heyecanı

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Elazığ'da düzenlenen törenlerle öğrenciler karnelerini aldı.
Doğu ve Güneydoğu'da karne heyecanı

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Elazığ'da düzenlenen törenlerle öğrencilerkarnelerini aldı. 

Diyarbakır Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Yenişehir İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini verdi.

Kattaş, Diyarbakır'da 440 bin öğrencinin karne aldığını belirterek, bu eğitim yılında bazı olumsuzluklar yaşandığını, bunları el birliğiyle ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların Diyarbakır'ın gözyaşı içinde olmasını istemediğini anlatan Kattaş, "Kucaklaşmayı ve sevgi içinde olmayı istiyorlar. Vatandaşlarımızın çocuklarıyla huzur içinde olduklarını görüyoruz." diye konuştu.

Sur ve Bağlar ilçelerindeki öğrencilere ara dönemlerde telafi eğitimleri verildiğini kaydeden Kattaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Allah'a şükür, normalleşme sürecine girdik. 'Normalleştik' diyebiliriz. Eğitimciler olarak çocuklarımıza huzurlu ve aydınlık bir gelecek hazırlamak zorundayız. Çocuklarımızı sokaklara dökecek, onları olumsuz yönlere iletecek, cam ve çerçeve indirecek davranışlar hiçbir şekilde tasvip edilemez.

Teröre yönelik destek mahiyetindeki yaklaşımlar veya eylemler, bunlar, hepsi soruşturulmuş ve soruşturuluyor."

Batman

Batman'da 167 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Zübeyde Hanım İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini Vali Ahmet Deniz ile İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran verdi.

Öğrencilerle aynı sıraya oturup sohbet eden Vali Deniz, 4. sınıf öğrencisi Gülnihal Rana Emekçi'ye büyüyünce ne olmak istediğini sordu.

Deniz, "Cumhurbaşkanı olmak istiyorum." diyen Emekçi'yi tebrik etti. 

Mardin

Mardin'de bin 200 eğitim kurumunda 218 bin öğrenci karne aldı.

Artuklu ilçesindeki TOKİ İlkokulunda düzenlenen törende Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilere kitap hediye eden Yaman, iyi bir tatil geçirmelerini dileyerek, kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Siirt

Siirt'te 98 bin öğrenci ile terör nedeniyle Şırnak ve çevre ilçelerden kente gelen 540 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Alparslan İlkokulunda düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Tutulmaz, bugünün uzun maratonun son günü olduğunu, artık öğrenci ve öğretmenlerin bir yıllık çalışmanın sonuna geldiğini ve tatili hak ettiğini söyledi.

Elazığ

Elazığ'da Vali Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Cumhuriyet İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Öğrencilere karnelerini veren Vali Zorluoğlu, satranç takımı hediye etti.

Zorluoğlu, törenin ardından yaptığı konuşmada, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin bugün itibarıyla sona erdiğini söyledi.