Doğu ve Güneydoğu'daki yatırım hamlesi turizmi canlandıracak

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgede turizm sektörünü hareketlendirecek.
Doğu ve Güneydoğu'daki yatırım hamlesi turizmi canlandıracak

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgede turizmi canlandıracak.

Kentte faaliyet gösteren turizm firmalarının ve kamu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile otel işletmecileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik gelecek 10 yılı kapsayan ve 2016 ile 2020 döneminde toplam 62 milyar liralık yatırım yapılmasını öngören tarım, sağlık, spor ve ekonomi alanında kalkınmayı sağlayacak yatırım hamlesinin, bölgeye refah ve huzur getireceğini, bunun da turizmi hareketlendireceğini söyledi.

Yatırımlarla istihdamın artacağını ve terör olaylarının sona ereceğini ifade eden sektör temsilcileri, bölgenin kurtuluşu olarak değerlendirilen yatırım ve kalkınma hamlesinin turizmde de fırsata dönüştürülmesi gerektiğini dile getirdi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi İshak Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı yatırım hamlesinin "Doğunun Paris"i olarak bilinen Erzurum'u ve Erzurumluları heyecanlandırdığını söyledi.

"Yatırım ve kalkınma hamlesiyle turizmin şahlanacağını düşünüyoruz"

Erzurum’u bir cazibe merkezi haline getirileceğini ifade eden Başbakan Yıldırım'ın şehir için böyle adımlar atmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Karadaş, "Benzersiz bir kültür ve tarih şehri olan Erzurum, sahip olduğu bu değerlerin ön plana çıkarılması ve turizme kazandırılması konusunda oldukça istekli. Biz seyahat acenteleri olarak bu projenin Erzurum ve Doğu Anadolu için çok önemli olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz. Yatırım ve kalkınma hamlesiyle bölgede refahın, huzurun, hakim olacağını ve beraberinde turizmin şahlanacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

"Yatırımlar bölge halkının yüzünü güldürecek"

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay da Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım ve kalkınma hamlesiyle turizmin önemli bir ivme kazanacağını söyledi. 

Yatırımlardan umutlu olduklarını belirten Doğanay, "Bu yatırımlar, bölge halkının, turizmcilerin, esnafın herkesin yüzünü güldürecek." ifadelerini kullandı.

"Turizm bir moral meselesidir"

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ise "Turizm bir moral meselesidir. Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım ve kalkınma hamleleri özellikle turizm açısından 2017 ila 2018 yıllarında ve sonrasında kesinlikle ciddi bir umuttur." dedi.

"Ağrı Dağı'nın cefasını çok çektik, önümüzdeki süreçte sefasını süreceğiz"

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı teşvik paketinin şimdiden faydalarını göstermeye başladığını, bu sayede bölgede kalkınma yolunda olumlu adımlar atılacağını söyledi.

Arslan, Iğdır ve Ağrı sınırlarındaki Ağrı Dağı'nın bölgenin en büyük turizm kaynağı olduğunu, yaşanan terör olayları nedeniyle bir türlü turizme kazandırılamadığını anlatarak, şu görüşleri paylaştı:

"Terör konusunda Ağrı Dağı'nın cefasını çok çektik, inşallah önümüzdeki süreçte bölge olarak Ağrı Dağı'nın turizmde sefasını süreceğiz."