Doğu'da 'yatırım ve kalkınma hamlesi' sevinci

Doğu ve Güneydoğu'da, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım ve kalkınma paketi memnuniyetle karşılandı.
Doğu'da 'yatırım ve kalkınma hamlesi' sevinci

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Bölgedeki vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı tarım, sağlık ve ekonomi başta olmak üzere her alanda bölgesel kalkınmaya katkı sunacak yatırım hamlesinin terörü sona erdireceğine, istihdamı artıracağına inanıyor.

Bingöl

Bingöl'de yaşayan Lütfü Karinço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın açıkladığı paketin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Projenin 10 yıllık bir süreyi kapsadığını hatırlatan Karinço, "Bu proje sayesinde inşallah terörün de bölgemizde biteceğine, vatandaşlarımızın rahat bir ortama kavuşacağına inanıyorum. Bu konuda hükumetimize güveniyoruz. Yapılacak hizmetlerle bölge de kalkınır, terör de sona erer." ifadelerini kullandı.

"Üretim kaynakları yeniden hareket geçecek"

Cuma Karaarslan da, programın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine olumlu katkı yapacağına inancını ifade etti.

Açıklanan paketle üretim kaynaklarının yeniden harekete geçeceğini aktaran Karaarslan, Tarımsal sanayinin gelişimi için çok önemli bir paket. Gelişmeler katkı sunacak. Üretim kaynakları yeniden hareket geçecek." dedi.

Elazığ

Rahman Kızılkaya ise Elazığ'ı da kapsayan yatırım hamlesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bölge insanının da çok mutlu olduğuna inandığını ifade eden Kızılkaya, "Açıklanan yatırım hamlesi bölgemizdeki işsizliği minimize edecek, yatırımları maksimum duruma çıkaracak. Yörede hem huzura, hem refaha, hem de ekonomiye ciddi anlamda etki edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Uzun zamandır ülkenin başına bela olmuş terörün kendilerini derinden üzdüğünü aktaran Kızılkaya, hükümetin bunun da üstesinden geleceğini vurguladı.

Ömer Yıldız da Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'daki konuşmasını dinlediğini ve oradaki kalabalığı memnuniyetle takip ettiğini ifade etti.

Yatırım hamlesinin bölgede heyecan yarattığını ve memnuniyetle karşılandığını belirten Yıldız, "Devlet, Doğu ve Güneydoğu'ya bakıyor, yatırım yapıyor. Allah devletten razı olsun." dedi.

Siirt

Siirt'te yaşayan İhsan Asan ise açıklanan paketin bölge insanı için çok iyi olduğunu belirterek, "Bölgede işsizlik oranı azalırsa gençlerimizin kötü yola düşmesinin önü kesilecek." şeklinde konuştu.

Fatih Aydın da istihdam alanının çoğalmasının terör olaylarını azaltacağına dikkati çekerek, "Bölgede istihdam sağlanırsa barış ve huzur olur. Biz bu ülkenin parçalanmasını istemiyoruz. Biz ülkemizin birlik ve beraberliğini istiyoruz. Bölgemizde huzurun tecelli etmesi için Başbakanımız çok olumlu mesajlar verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Davut Agah da açıklanan programın bölge için hayırlı olacağına vurgu yaparak, "Bu program sayesinde bölgemizde fabrikalar çoğalacak, istihdam artacak." ifadesini kullandı.

Ramazan Çiçek, terör örgütü PKK'nın mağdur ettiği vatandaşlara da devlet desteğinin artacağını ifade ederek, gençlere iş imkanı sunacak projelerin açıklanmasından duyduğu sevinci dile getirdi.

Mehmet Sait Ataker de hükümetin çalışmalarından iftihar ettiğini vurgulayarak, "Dün Başbakan Yıldırım Diyarbakır'daki konuşmasında müjdeler verdi. Açıklanan fabrikalar kurulursa terör diye bir şey kalmaz." dedi.

Batman

Batman'da yaşayan Serkan Kılıçaslan, son dönemdeki terör olayları nedeniyle bölgenin çok sıkıntılı olduğunu belirterek, "Başbakanımızın açıkladığı paket bizleri heyecanlandırdı. Bölgeyi rahatlatacağını ümit ediyoruz. Terörün bitmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Mehmet Sait Sorgunalp da açıklanan yatırım hamlesinin bölgenin çehresini değiştireceğine inandığını vurgulayarak, "Bu paket hayata geçirildiği taktirde bölgede işsizlik de terör olayları da bitecek. Güneydoğu artık terör ve işsizlik ile anılmayacak. Paketin bir an önce hayata geçirilmesini heyecanla bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şırnak

Şırnak’ın Silopi ilçesinde oturan Mehmet Selim Tanrıverdi, söz konusu programın bir an önce faaliyete geçmesini beklediklerini ifade etti.

Paketin başarıyla ulaşmasını dileyen Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Paket bölgemize büyük katkı sunacak. Halkımız artık çalışmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Biz hem ekonomik hem de sosyal açıdan bölge halkının huzura kavuşmasını istiyoruz. Artık bölgemizde olaylar son bulsun, huzur gelsin."

Esnaf Kemal Değer ise paketi desteklediklerini belirterek, yapılacak yatırımların huzurun sağlanmasına katkı sunacağını söyledi.

Cemil Denli de büyük memnuniyet ile karşıladığı programın, bölge için çok önemli olduğunu vurguladı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da yaşayan Eşref Baturay, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı teşvik hamlesinin bölgenin ekonomik sorunlarını çözeceğini belirtti.

Program sayesinde işsizlik sorununa çözüm bulunacağını aktaran Baturay, "Bu projeler sayesinde kahvehanelerde işsiz olan gençlerimiz iş bulacak. Bu yatırımların gerçekleşmesi çok güzel olacak. Devletin buraya yatırım yapması terörü de engelleyecek." dedi.

"Hükümetimiz sorunların çözümüne gerçekçi çözümler getirdi"

Esnaf Yaşar Kılıç da açıklanan paket sayesinde bölgeye yatırımcıların geleceğini ifade etti.

Devletin, millete sahip çıktığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın açıkladığı paket, devletimizin bize sunduğu büyük imkandır. Bu sayede, ilimizde fabrikalar açılacak, iş adamları yatırımlarını buraya getirecek. İnsanlar iş sahibi oldukları için geleceğe daha güvenle bakabilecek. Hükümetimiz, sorunların çözümüne gerçekçi çözümler getirdi. Bu sayede bölgemizde turizm faaliyetleri de artacak."