Doğu'daki kadınların 'yatırım ve kalkınma hamlesi' sevinci

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "yatırım ve kalkınma hamlesi", Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kadınlar tarafından sevinçle karşılandı.
Doğu'daki kadınların 'yatırım ve kalkınma hamlesi' sevinci

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "yatırım ve kalkınma hamlesi", Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kadınlar tarafından sevinçle karşılandı.

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği, 2016-2020 döneminde 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇"nde, kadınlara yönelik programların da yer alması bölgedeki kadınların umudunu artırdı.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Meryem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni teşvik paketinde ekonomik programların yanı sıra sosyal hizmet merkezi, aile destek merkezi, gençlik merkezi, kadınlara yönelik meslek edinme merkezi gibi programların da yer almasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Teşvik paketinin ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması bakımından zamanında ve yerinde alınmış bir karar olduğunu ifade eden Kaya, daha güçlü bir Türkiye için atılan bu adımı kadınlar olarak memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Kaya, ''Ülke olarak en büyük problemlerimizden biri terör, ikincisi işsizlik. Bu problemlerin çözülmesi bizi mutlu eder. İnşallah çözülmesi yönünde de devletimizin politikalarını görüyoruz, takip ediyoruz. Fazlasıyla artarak devam etmesini temenni ediyoruz.'' dedi.

Dikiş nakış öğretmeni Meltem Sezer de teşvik paketinde yer alan programlar ile kadınlara yönelik 186 meslek edinme merkezi oluşturulmasının öngörülmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini bildirdi.

''Bu yönde atılacak adımlar bölgeyi kalkındıracak''

Mardin'de yaşayan Sibel Aydın da Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarını yerinde ve güzel adımlar olarak gördüklerini ifade etti. Aydın, bu yönde atılacak adımların bölgeyi kalkındıracağını ve önünü açacağını dile getirdi.

Kadınların aktif olmasını istediklerini anlatan Aydın, "Umarım kadınlarımız daha çok söz sahibi olur. Bu yatırımlarla kadınlarımız umarım kendilerini daha iyi ifade edebilecekler. Bu plan bölgeye olduğu kadar tüm Türkiye'ye katkı sağlayacaktır. Dilerim, artık annelerimiz ağlamaz. Bu terör denilen bela sona erer." dedi.

''Yıldırım'ın açıkladığı ekonomik paketten umutlu''

Batmanlı 4 çocuk annesi Selma Karaduman da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a çok güvendiğini ve onlara büyük umutlar bağladığını belirtti.

Bir anne olarak Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı ekonomik paketten umutlu olduğunu dile getiren Karaduman, çocuk ve gençlerin geleceği için bir an önce hayata geçirilmesini istediğini kaydetti.

Karaduman, "Bir anne olarak çocuklarımın geleceğini düşünüyorum. Sayın Başbakanımızın açıkladığı ekonomik paketle çocuklarımıza bir gelecek vaat edildiğini düşünüyorum. Ona güveniyoruz, umutluyuz." diye konuştu.