Doğum gününde Ahmet Kaya'ya ödül

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne müzik dalında Ahmet Kaya layık görüldü.
Doğum gününde Ahmet Kaya'ya ödül
Hizmet ve eserleri ile Türk Kültür ve sanat hayatına katkılarda bulunan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişiler veya kurumları devlet adına onurlandırmak amacıyla her yıl düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahiplerini buldu.
 
Çankaya Köşkü'nden yapılan açıklamada "2013 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne" layık görülenler açıklandı.
 
Müziği, yorumu ve söylemiyle farklı görüşlerden çok sayıda insanı biraraya getirdiği gerekçesiyle "Müzik" alanında Ahmet Kaya, İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında yaptığı çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Fuat Sezgin, Klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine farklı bir perspektifle yaklaşımı nedeniyle "Sosyal Bilimler" dalında  Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türk edebiyatının geniş kitlelerce benimsenmesine ve toplumumuzda  kültür tarihine yönelik ilginin oluşmasına sağladığı önemli katkılardan ötürü "Edebiyat" dalında Prof. Dr. İskender Pala, "Batıya Akan Nehir" belgeseli ile insanlık tarihinin doğudan batıya yürüyüşünü güçlü bir görsellik ve zengin bir anlatımla aktarmadaki başarısı ve bu doğrultuda medeniyetler arası uzlaşıya getirdiği değerli bakış açıları için Belgesel dalında Prof. Dr. Bekir Karlıağa, doğal ve kültürel çevre konuları ile kentlerdeki kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında  gösterdiği yoğun çabalar ve kent kültürü alanındaki toplumsal farkındalığın artmasında sergiledikleri başarılı çalışmaları nedeniyle de "Kültür ve Sanat Kurumu" olarak Tarihi Kentler Birliği layık görüldü.
 
Ödül töreninin daha sonra duyurulacak bir tarihte Cumhurbaşkanlığı Çankaya yerleşkesinde yapılacağı bildirildi.