Doktor hatası hayatını kararttı

Alanya'da geçirdiği trafik kazası sonucu kolu kırılan diş doktoru Gamze Uğurlu Urhan, ameliyata alındıktan sonra başına gelen talihsizliklerden dolayı kolundan oldu. Kolu kesilince beyin kanaması geçiren Urhan, şimdi yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor
Doktor hatası hayatını kararttı

Antalya'da geçtiğimiz ay bir trafik kazası geçiren diş doktoru Gamze Uğurlu Urhan'ın sağ kolu kırılınca alçıya alındı. bir terslik olduğunu düşünen Urhan eşi ile birlikte farklı bir hastaneye gittiğinde başına gelmeyen kalmadı. Urhan, meslektaşlarının iş bilmezliği yüzünden kolundan oldu.

Yeni Asır'ın haberine göre derhal ameliyata alınmaları konusunda zaman geçirmemeleri gerektiği belirtilen Urhan çiftti, kendilerine ilk müdahalenin yapıldığı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tekrar başvurdu. Yeniden röntgeni çekilen Urhan, 15 Eylül'de derhal ameliyata alındı. Kendisine basit bir ameliyat olduğunu ve bir saat içinde işlemin tamamlanacağı söylenen eşi Halis Urban, ameliyathanenin kapısında beklemeye başladı.

Basit diye nitelendirilen operasyon tehlikeli bir hal aldı. Bunun üzerine kalp ve damar cerrahı iki doktor daha ameliyata dahil edildi. 5 saat süren müdahaleye rağmen üç doktor da hasarlı damarı düzeltemedi. Acil olarak anjiyo yapılması gereken Urhan, "Bu hastanede damar için anjiyo donanımı yok" denilerek Alanya Başkent Hastanesi'ne sevk edildi.

KOLU KANGREN OLDU

Burada da 7 saat süren ameliyat başarısız geçti. 16 Eylül sabahı tekrar ameliyata alınan Gamze Urhan, kolunda oluşan kas yırtılmaları ve aşırı ödem yüzünden başarısız gecen bir tedavi süreci yaşadı ve 27 Eylül günü bu kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bir çocuk annesi kadının kangren olan sağ kolu kesildi. Beyin kanaması geçiren diş doktoru Urhan, yoğun bakıma alındı.