Dokuz Eylül İlahiyat'taki kepazeliğe dekanlıktan açıklama: Cımbızlandı...

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan İzmir 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde yaşanan rezaletlere dekanlıktan komik açıklama...
Dokuz Eylül İlahiyat'taki kepazeliğe dekanlıktan açıklama: Cımbızlandı...

Bu yıl İzmir 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde rezaletler yaşandı, inançlarımız ve değerlerimizle dalga geçildi. 13 dakikadan oluşan görüntülere ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığından açıklama yapıldı.

Her dakikası yoruma açık olan görüntülere dekanlık "maksatlı, ilahiyatlar hedef alınıyor, cızbızlanarak elde edilmiş görüntüler" açıklamasında bulunarak kamuoyuna tatmin edici bir cevap veremedi.

Dekanlıktan yapılan açıklama şöyle:
Sosyal Medyada Ve Bazı İnternet Sitelerinde Yer Alan Kara Propagandayla İlgili Duyurudur.

Fakültemizde uzun zamandır toplu mezuniyet töreni yapılmamakta idi. Çeşitli öğrenci grupları arasında düzenlenen mezuniyet törenleri, hem hocalar hem de öğrenciler arasında birlik sağlamaktan uzaktı. Bu durumu telafi etmek amacıyla, 2015-2016 öğretim yılı başında fakülte yönetimi tarafından uzun yıllar sonra ilk defa toplu bir mezuniyet töreni yapılması kararlaştırıldı.

Öğrencilere, program akışının standart bir prosedür olduğu, isterlerse buna ek bazı aktiviteleri dahil edebilecekleri ifade edildi. Öğrencilerimizin taleplerine çok fazla müdahale edilmek istenmedi. İki araştırma görevlisi arkadaşımız, mezuniyet programı konusunda ve organizasyonda öğrencilerimize yardımcı oldular. Üniversite yöneticilerimizin, diğer fakültelerden idarecilerin, öğrencilerimizin ve ailelerinin katılımıyla bu tören, 27 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi ve gelemeyenler için web üzerinden canlı olarak yayınlandı. Tören sonrasında fakülte idaresince bir toplantı yapılarak programın değerlendirilmesi yapıldı ve daha sonraki mezuniyetler için bazı düzenlemelerin yapılması, program içeriği konusunda daha hassas olunması kararlaştırıldı.

Hal böyle iken, üzerinden iki aydan fazla bir zaman geçtikten sonra, sosyal medyada genel olarak ilahiyat fakültelerini, özellikle de fakültemizi karalamaya yönelik bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanyaya maalesef söz konusu mezuniyet törenimiz alet edilmeye çalışılmıştır. Dört saati aşan programın kasıtlı biçimde bazı yerleri kırpılarak (açılıştaki Kur’an tilaveti, ilahiler ve diğer kısımlar çıkartılarak) programda sahnede olmayan bazı görüntüler eklenerek ve erkek öğrencilerin neredeyse tamamından arındırılıp hocalarımızın konuşmaları da cımbızlanarak 13 dakikalık bir video ile kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturma çabasına girilmiştir.

Program ve içeriği hakkındaki bazı eleştiriler ve uyarılar normal karşılanabilir. Ancak bazı çevrelerce bu kara propaganda üzerinden; kurumumuza, hocalarımıza ve öğrencilerimize ağza alınmayacak hakaretler edilmiş, ithamlarda, iftiralarda bulunulmuş, hatta fakültemiz darbeci FETÖ örgütü ile ilişkilendirilmiştir. Bu mesele, tam bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür. Maalesef bazı haber sitelerinin de bu propagandaya alet olduğu gözlenmiştir.

İyi niyetli eleştiri ve görüşleri dikkate aldığımızı, fakat hakaret ve iftira içeren paylaşımlarda bulunan kişi ve kuruluşlarla ilgili hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz. 

Dokuz Eylül İlahiyat'ta kepazelik haberi için tıklayın

 

 

Kaynak:YENİ HABER