'Dolandırıcıların FETÖ tuzağı'na düşmeyin uyarısı

Yalova Emniyet Müdürlüğünden, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, "darbeye adınız karıştı, darbe listesinde adınız var" söylemleriyle yapılan dolandırıcılık olaylarının arttığı uyarısında bulunularak dikkatli olunması istendi.
'Dolandırıcıların FETÖ tuzağı'na düşmeyin uyarısı

Yalova Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini fırsat bilen ve iletişim yoluyla dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, artan dolandırıcılık olaylarına karşı, banka önleri, çarşı, pazar esnafı, alışveriş merkezleri, camiler, kafeler ve İDO gibi halkın yoğun olduğu yerlerde broşür dağıtarak, halkı bilinçlendirdiği belirtildi.

Vatandaşların özellikle dolandırıcılara karşı dikkatli olması istenen açıklamada, şunlar kaydetti:

"FETÖ’nün darbe girişimi durumunu fırsat bilen dolandırıcıların, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini, savcı, polis ve asker gibi tanıtmak suretiyle 'darbeye adınız karıştı, darbe listesinde adınız var' söylemleri ile para ve ziynet eşyaları talebinde bulunmaları olayları, her geçen gün artıyor. Polis, asker, savcı gibi kamu görevlileri, para istemez. Kendilerini bu şekilde tanıtan şahıslar dolandırıcıdır. Bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşların '155 polis İmdat' hattını aramaları gerekir. Halkın bu konularda çok dikkatli ve duyarlı olması gerekir."