Dondurmacıda müze keyfi

Şanlıurfa’da bir dondurma dükkanına giden müşteriler, tarihi ve otantik havada dondurma yemenin keyfini sürüyor.
Dondurmacıda müze keyfi

Şanlıurfa’da 80 yılı aşkın süredir hizmet veren dondurma dükkanında, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bölgede kullanılmış su küplerinden gaz ocaklarına, mutfak eşyalarından tarım araç gereçlerine kadar bir çok malzeme ücretsiz sergileniyor. Küçük bir müzeyi andıran dondurmacı dükkanındaki eski radyo, telefon, cezve, fotoğraf makinesi, fanus, dondurma tulumbası gibi araç gereçler de müşterilerin yoğun ilgisini görüyor.
Bölgenin tarih ve kültürüne sahip çıkarak, müşterilere farklı bir atmosferde hizmet etmek amacıyla tarihi eserleri biriktirmeye başladıklarını anlatan dükkan sahibi Kenan Ericek, müşterilerin sunulan ortamdan hayli memnun kaldığını kaydetti. İlk kez görenlerin şaşırdığını belirten Erincek, daha önceden görenlerin ise tekrar tekrar iş yerini ziyaret ettiğini kaydetti. Ericek, “Yaklaşık 80 yılı aşkın bir mazimiz var. İnsanların bu atmosferi gelip görmekten haz alıyorlar. Müşterilerimiz, tarihi ortamda dondurma yemekten büyük bir keyif alıyorlar. En azından tarihi yeniden hatırlıyor. Yerli ve yabancı turistleri özellikle iş yerimize misafir ediyoruz. Onlar karşılaştıkları manzaradan dolayı çok şaşırıyorlar. Bu güzel atmosferi görünce hoşlarına gidiyor. Tarihi yaşatabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

İş yerine gelen müşteriler ise mekanın çocukluk yıllarına götürmesi nedeniyle bu dondurmacıyı tercih ettiklerini kaydetti.