'Dondurmanın başkenti'nde 'mutluluk meyvesi' sevinci

Anavatanı Tibet olan, Türkiye'de halk arasında "kurt üzümü" ya da "mutluluk meyvesi" olarak bilinen "goji berry", deneme amacıyla ekilen Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerindeki bir bahçede ilk meyvelerini verdi.
'Dondurmanın başkenti'nde 'mutluluk meyvesi' sevinci

Anavatanı Tibet olan, Türkiye'de halk arasında "kurt üzümü" ya da "mutluluk meyvesi" olarak bilinen "goji berry", deneme amacıyla ekilenKahramanmaraş'ın yüksek kesimlerindeki bir bahçede ilk meyvelerini verdi.

Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yüksek kesimlere mayıs ayında kurt üzümü fidesi ekildi. Kilo sorunu yaşayanların özellikle tercih ettiği meyvenin Afşin'deki üretimi, istenilen seviyede ve olumlu sonuç verdi. İlk meyvelerin alındığı Afşin'de, ileriki dönemde vatandaşlara da fide dağıtılacak.

Marketlerde kilogramı 60 liraya ulaşan meyvenin kent için önemli gelir kapısı oluşturması bekleniyor.

Goji berry dünyada besin değeri en yüksek meyvelerden

Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin ve Tibet orijinli Türkiye'de "süper üzüm" veya "kurt üzümü" olarak adlandırılan goji berry meyvesinin dünyada besin değeri en yüksek meyvelerden birisi olduğunu söyledi.

Afşin'de deneme amaçlı gerçekleştirilen çalışmalardan olumlu sonuç aldıklarını vurgulayan Kurt, "Afşin'in toprak yapısı ve ikliminin bu bitkiyi üretimi için uygun olduğunu ilçe tarım müdürlüğümüzün deneme amaçlı oluşturduğumuz bir dönümlük bahçede gördük. İlk meyvelerimizi aldık ve bu bizleri sevindirdi." dedi.