İsmail Koç

İsmail Koç

“Dört çeker” Kartal

“Dört çeker” Kartal

Torku Konyaspor sahasındaki iyi performansını Eskişehirspor karşılaşmasında da sürdürdü.

Teknik direktör Mesut Bakkal’ın hafta içinde ısrarla üstünde durduğu 20 puan hedefine ulaşılmış oldu. Hedefe de bu haftaya girilirken kalesinde en az gol gören bir rakip karşısında 4 golle ulaşıldı.

Maçı daha çok isteyen, daha çok mücadele eden taraf kazandı.

Torku Konyaspor, Eskişehirspor karşısında galibiyeti sonuna kadar haketti.

Yeşil beyazlı oyuncuların hırsları, istekleri görülmeye değerdi. Özellikle iki oyuncunun performansı ön plana çıktı. İlk yarıda Djalma, ikinci yarıda da Erdal sahne aldı.

Uğur Tütüneker ile yıldızı bir türlü barışmayan ve kendini bir türlü gösteremeyen Djalma Eskişehirspor’a patladı.  Djalma bu performansıyla ikinci yarıda çok iş yapar.

İkinci yarıda oyuna girerek maçın kaderini değiştiren isim ise Erdal oldu.

İlk yarıda üstün oynayıp rakibe sadece bir pozisyon veren Torku Konyaspor, ikinci yarının başında oyundan düşüp oyun üstünlüğünü rakibe kaptırınca misafir ekip beraberlik golünü buldu.

Tam maç gitti diye düşünürken, Erdal’ın golü Torku Konyaspor’a hayat verdi. Maçın tam da kırılma anı bu dakikaydı.

2-1 öne geçen Torku Konyaspor uykudan uyandı ve skoru 4-1’e getirdi.

Torku Konyaspor orta sahası bu sezonki en etkili maçını oynadı.

Özellikle bir hafta aradan sonra forma giyen Ali Çamdalı orta sahada oldukça etkiliydi.

Borek bir gol bir asistlik performansıyla göz doldurdu.

Kaptan Erdinç ise defanstaki kritik müdahaleleriyle bu takımın  “emniyet sibobu” olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Gekas ise bu maçta da hayal kırıklığı yarattı. Çok müsait pozisyonlarda golle buluşamayan Gekas, oyundan alınınca yedek kulübesine değil de direkt soyunma odasına gitmesi dikkatlerden kaçmadı.

Gekas ile birlikte vasatın altında oynayan bir diğer oyuncu da Ergün Teberdi. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Mehmet Uslu Ergün’den daha yararlı oynuyor.

Bu iki oyuncu dışında takım neredeyse mükemmele yakın bir oyun oynadı.

Eskişehirspor karşısında bu sezonki, en iyi, en keyif veren, en etkili Torku Konyaspor’u izledik.

Maçın hakemine gelince bir ara maçın kontrolünü kaybeder gibi oldu.

Özellike Erkan Zengin’in içinde olduğu pozisyonda oyuncular birbirene girdi. Ekan Zengin’in sportmenliğe yakışmayan hareketleri tribünlerden büyük tepki gördü. Torku Konyaspor taraftarı Erkan topu her ayağına aldığında ıslıkla protesto etti.

Maçın hakemi Çağatay Şahan özellikle bir Eskişehirspor atağında bariz ofsayt olan bir pozisyonu devam ettirerek maçın sonuna direkt etki edebilecek bir hata yapmasına rağmen, savunmada Selim tehlikeyi savuşturdu.

Selim belki de facia bir hekem kararına neden olabilecek pozisyonu önlemiş oldu.

Maçta Eskişehirspor bir de penaltı atışından yararlanamazken, pozisyon öcesinde dışarıya çıkmak üzere olan topa müdahele etmeye çalışarak penaltıya sebebiyet veren Itandje’ye ne denir bilemiyorum!

Penaltı kararı doğrudur yanlıştır bu tartışılır ancak böyle basit hatalar yapılmamalı.

Torku Konyaspor ve Eskişehirspor taraftarı da bu maçta centilmenliklerini ve dostluklarını bir kez daha gösterdi.

İki takım oyuncuları kazanma hırsıyla sahada birbirlerine girselerde tribünlerde tam bir dostluk havası hakimdi.Maçtan sonra iki takım taraftarı da hem kendi hem de rakip takım futbolcuları alkışayararak onure ettiler.

Maçın ardında Erdal’ın bütün trübünleri selamladıktan sonra formasını minik bir taraftara hediye edip üzerine giydirmesi gerçekten çok güzel bir görüntüydü.

Torku Konyaspor Eskişehirspor’u mağlup ederek 20 puan barajına ulaşmış oldu. Bu takım bu oyunla, bu mücadeleyle gerekli takviyelerin de yapılmasıyla çok daha iyi sonuçlar alabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR