Dost Eli 17 ülkede iftar sofrası kuruyor

Ramazan ayı etkinlikleri programını tamamlayan Dost Eli Derneği “Ramazanın Bereketi Yeryüzüne Yayılsın” sloganı ile binlerce muhtaç insana ulaşmayı hedefliyor.
Dost Eli 17 ülkede iftar sofrası kuruyor

“Ramazanın Bereketi Yeryüzüne Yayılsın” sloganı ile Ramazan ayı çalışma programını tamamlayan Dost Eli Derneği Ramazan ayına özel yapılacak çalışmalarla yurt içi ve yurt dışında birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşacak.

img_8408.jpg

17 ÜLKEDE İFTAR

Yurt içi kumanya bedelini 150 TL, yurt dışı kumanya bedelini100 TL olarak açıklayan Dost Eli Derneği; yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi özellikle eşi vefat etmiş yetimi bol evlerde iftar sofraları açacak.  Gönüllü ev hanımlarının hazırladığı yemeklerle aileler ziyaret edilecek ve yapılan iftarla bu evlerde güzel bir birliktelik sağlanacak. Dernek ayrıca;  Konya’nın yakın çevre ilçelerinde bulunan yetimlere yönelik ise iftar programları ve bayramlık dağıtımları gerçekleştirilecek.  İftar öncesi hastane acil servislerinde iftariyelik paketler de dağıtacak olan Dost Eli Derneği yurt dışında Somali, Nijer, Etiyopya, Moro başta olmak üzere 17 ülkede İftar yemeği programı ile birlikte yetim evlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde yardım çalışmaları gerçekleştirilecektir.

TEK BİR MAZLUM KALMAYINCAYA KADAR BU YOLDA YÜRÜYECEĞİZ

Derneğin 2017 yılı Ramazan ayı içerisinde yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi aldığımız Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Dost Eli Derneği olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı içerisinde birçok hayırlı çalışmaların gerçekleşmesi için çalışacağız. Gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla el ele verip; görülmesi, duyulması, elinden tutulması gereken tüm mazlumlara ulaşacağız.  Ümmet coğrafyasında ulaşamadığımız tek bir mazlum kalmayıncaya kadar bu yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

O ÇOCUKLAR DA BAYRAM YAPSIN

Başkan Mehmet Seçer, “Dünyanın farklı bölgelerinde açlık, salgın hastalık ve savaşların yetim ve öksüz bıraktığı çocuklara desteklerimiz devam etmektedir. Yıl boyunca çocukların barınma, gıda, giyim, sağlık ve eğitim ihtiyaçları giderilmektedir. Yine Açlık ve yoksulluğun yoğun yaşandığı bölgelerde iftar programları düzenliyoruz. Hala başucunda bir bayramlık hayal eden ve bu hayali uykuya dalan ihtiyaç sahibi çocukların sabahını bayram yapmak için bayramlık hediye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

dosetli4-(2).jpg

İHTİYACI OLANA ULAŞMANIN SORUMLULUĞUNDAYIZ

Başkan Seçer şöyle devam etti; “Dost Eli Derneği olarak ihtiyacı olana ulaşmanın sorumluluğu ve bilinci ile Konya merkez ilçeleri dışında 28 ilçe ve bağlı mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere temel ihtiyaçları doğrultusunda destek sağlanmaktadır. Yoksulluk sebebi ile çoğu zaman komşunun daralan eski kıyafetleri ve küçülen eski ayakkabıları ile giyim ihtiyaçlarını gideren ihtiyaç sahibi ailelere dernek bünyesinde bulunan giyim mağazasından ücretsiz alışveriş yapmak imkanı sunuyoruz”

İSMAİL POÇAN/YENİHABER GAZETESİ

dosteli-(1).jpg