Dostluk rüzgârları

Alanyaspor kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu beraberindeki heyetle Nalçacılılar Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek bir süre İbrahim Apalı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Başkan Çavuşoğlu’na burada ismi yazılı Konyaspor forması hediye edildi
Dostluk rüzgârları

Görüşmenin ardından Çavuşoğlu, Konyaspor idari binasına gelerek başkan Ahmet Şan, başkan yardımcısı Ali Kaya, yönetim kurulu üyeleri Fatih Tınmaz ve Ömer Zeren’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette güncel konuların yanı sıra Alanyaspor-Atiker Konyaspor müsabakasının öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylar değerlendirildi. Alanyaspor başkanı Hasan Çavuşoğlu taraftarların otobüslerinin taşlanması olayına karışan kişilerin tespit edildiğini ve adli mercilerce cezalandırıldığını söyledi. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ayrıca bahse konu olaylarda dahli bulunan taraftar derneğinin kapatıldığını açıkladı. Olaylara karışanların tespit edilmesinin ve cezalandırılmış olmasının önemli olduğunun altını çizen başkan Ahmet Şan, ligin ilk yarısında oynanan olaylı maçla ilgili Atiker Konyaspor kafilesinin yaşadığı sıkıntıları detaylarıyla anlattı.

ALANYA - KONYA DOSTLUĞU BOZULMAZ
Değerlendirmelerin ardından her iki başkan Konyaspor TV mikrofonlarına konuştu. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu sözlerine “Öncelikle başkanımıza ve yönetimine hayırlı, uğurlu olsun diyoruz” şeklinde başladı. Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başkanımız uzun yıllardır sporun içerisinde Konya’daki bütün profesyonel takımlara ve Konyaspor’a da yıllardır çok büyük hizmet etmekte. Kendisi bizim her zaman görüştüğümüz bir abimizdir. Biliyorsunuz Alanya’da oynanan Alanyaspor – Atiker Konyaspor maçında bir takım olaylar olmuştu. Onlar tabi hiçbir şekilde Konya – Alanya şehir ilişkilerini ve futbol müsabakalarını ve iki takım arasındaki dostluk ilişkilerini bozmaz, bozmasına da ne Konyalı dostlarımız ne Alanyalılar başkanlar, yönetimler ve taraftarlar nezdinde buna hiç bir zaman müsaade etmeyiz. Çünkü biz Konya – Alanya her zaman iç içeyiz şehir olarak millet olarak her türlü dostluk ilişkilerimiz de öyle. Konya çıktığı zaman Alanya’da, Alanya çıktığı zaman Konya’da bunun meziyeti de ayrı bir şey. Bugün de hem başkanımıza hayırlı olsun ziyaretini hem de taraftar grubu arkadaşlarımızı bir ziyaret ettik. Bugün burada olmaktan Alanyaspor olarak, camia olarak hem memnunuz hem mutluyuz. Şartlar ne olursa olsun dostluk ilişkilerimiz her zaman sonuna kadar devam edecektir. Bunun hiçbir zaman bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bozmak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz inşallah. Zaman zaman küçük de olsa böyle sıkıntılar olabiliyor ama bu sıkıntıları en kısa zamanda en kısa yolla çözmek hem başkanlar nezdinde bize, yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, taraftarlarımıza ve şehirlerimize düşüyor. Bunu hep beraber yapacak kapasite ve güçteyiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de her türlü gerek futbol müsabakalarında gerekse normal hayatta inşallah devam edecektir.”

KONYA'DAKİ MAÇTA DOSTLUK PEKİŞECEK
Başkan Ahmet Şan ziyaret sonrasında yaptığı açıklama şu sözlere yer verdi: “Sayın Başkan Hasan Çavuşoğlu’nun bu nazik ziyaretinden dolayı çok memnun oldum. Biz özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yapılan toplantıda daha sonra spor bakanımız ve kulüpler birliğimizle yaptığımız toplantılarda, kulüp başkanlarının ve yöneticilerinin her zaman bu konuda yapıcı, olumlu demeçler vermesi taraftarı olduğumuzu söyledik ve biz de aynı görüşteyiz. Onun için bu ziyaret çok anlamlı. İnşallah Konya’da oynanacak olan Konyaspor – Alanyaspor maçında da bu dostluğu pekiştireceğimize inanıyorum. Futbol, kardeşlik, barış ve dostluğun simgesi olması lazım. Aksi taktirde birçok sorunlar var birçok gerginlikler olabiliyor. Biz bu görüntülerle bu demeçlerle inşallah toplumumuza olumlu mesajlar vermeye devam edeceğiz. Alanya bizim komşumuz. Konyalı vatandaşlarımız, hemşerilerimiz olsun veya Alanyalı hemşerilerimiz olsun sürekli gelip gidebildiğimiz en yakın mesafedeki iki güzide şehrimiz, iki Selçuklu şehri onun için biz futbolun barış ve dostluk kısmını öne çıkarmamız lazım, Konyalıya da bu yakışır zaten. Hasan Bey’e tekrar teşekkür ediyorum ziyaretinden dolayı…” Ziyaret, Konya Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki kulüp idari binasında hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.