Dr. Lütfi Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın ikinci çeyreğinde büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Dr. Lütfi Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi

Başkan Şimşek şu görüşlere yer verdi; “Türkiye ekonomisi 2016’nın ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 oranında büyümüştür. Yılın ilk yarısındaki büyüme oranı yüzde 3,9 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye ekonomisinin büyüme hızında gerileme söz konusudur.

Küresel ticaret ve yatırımlarda yavaşlama eğilimi sürmektedir. Büyüme rakamları beklentilerimizden düşük olmasına rağmen yatırımcıları ve uluslararası sermayeye Türkiye’ye yatırım yapması açısından güven vermeye devam etmektedir.

Ekonominin önümüzdeki dönemde sağlıklı ve yüksek oranlarda büyümeye devam etmesi için yurt içi tasarrufların ve yatırımların artırılması önem kazanmıştır. 

MÜSİAD Konya Şubesi olarak, dünya ekonomi piyasalarında yaşanan son gelişmelere ve terör başta olmak üzere yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılan böylelikle ülkesinin büyümesine katkı sağlayan bütün sanayici ve iş adamlarımızı kutluyorum. Yine de sektörlerimizin büyümeye katkısının artırılması için beklentilerin karşılanması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra bize düşen en önemli görev ve sorumluluklar dâhilinde dış ticaret verilerinin ihracat yönünde daha yüksek seviyelerde olmasını sağlamaktır. Bu kapsamda ekonomide büyümeyi sürdürmek için bankaların faiz oranlarını indirmesi gerekmektedir. Ekonomiye dönük reformların biran evvel hayata geçirilmelidir. Tüm bu zor şartlar altında büyük sorumluluk alarak üretmekten vazgeçmeyen ve ülkemizin büyümesinde kilit rol oynayan sanayicilerimizi ve işadamlarımızı bir kez daha kutluyoruz” görüşlerine yer verdi.