DSİ bu yıl 567 tesisi hizmete açacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl içerisinde sulama, içme suyu, taşkın koruma, enerji ve atık su arıtma alanlarında toplam 567 tesisi hizmete sunmayı planladıklarını bildirdi.
DSİ bu yıl 567 tesisi hizmete açacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl içerisinde sulama, içme suyu, taşkın koruma, enerji ve atık su arıtma alanlarında toplam 567 tesisi hizmete sunmayı planladıklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün vatandaşa hizmet yolunda hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

Su Kullanım Hakkı Anlaşması Yönetmeliği kapsamında özel sektör işbirliği ile enerji alanında da çalışma yaptıklarını ifade eden Eroğlu, 58 hidroelektrik santralini hizmete açtıklarını, yıllık ortalama 7 milyar 854 milyon kilovat saat enerji üretimi potansiyelini ortaya çıkardıklarını bildirdi.

Eroğlu, tamamlanan 21 içme suyu isale ve arıtma tesisinden yılda 234 milyon metreküp içme suyu sağlandığını ve hizmete alınan 5 evsel atık su arıtma tesisi vasıtasıyla 95 bin kişinin günlük 18 bin 700 metreküp evsel atık suyunun arıtıldığını aktardı.

Bu yıl içinde DSİ olarak büyük hedefler belirlediklerinin altını çizen Eroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu yıl içerisinde sulama, içme suyu, taşkın koruma, enerji ve atık su arıtma alanlarında toplam 567 tesisi aziz milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu tesisler ile 2 milyon dekar zirai alanı sulamaya açmayı ve 110 bin 430 dekar alan ile 304 yerleşim merkezini taşkınlardan korumayı hedefliyoruz.

2016 yılında yapımı tamamlanacak olan 24 içme suyu tesisinden yaklaşık olarak 1,2 milyon nüfusa, yılda 141 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. 2016 yılında tamamlanması hedeflenen 7 atık su arıtma tesisi ile 835 bin 799 nüfusun oluşturduğu günlük 138 bin 147 metreküp evsel atık su kirliliğinin de önüne geçeceğiz. 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor' sloganımıza uygun şekilde, millete hizmet yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz."