DSÖ'den Suriye'deki yaralıların tahliyesi çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Müdürü Brennan, Suriye genelinde sağlık çalışanları ve hastanelere yönelik saldırıların acilen durdurulması gerektiğini söyledi.
DSÖ'den Suriye'deki yaralıların tahliyesi çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye'de savaşan bütün taraflara çatışma ve kuşatma altındaki bölgelerdeki hasta ve yaralıların acil ve güvenli tahliyesi içinçağrıda bulundu.

DSÖ Acil Durum Müdürü Rick BrennanBM Cenevre Ofisinde düzenlediği basın toplantısında Suriye genelinde sağlık çalışanları ve hastanelere yönelik saldırıların acilen durdurulması gerektiğini söyledi.

Kuşatma altındaki Halep'in doğusunda son bir haftada ölenlerin sayısının 338'e ulaştığını belirten Brennan, yaralı sayısının da 846 olduğu bilgisini paylaştı.

Söz konusu şehrin doğusuna 7 Temmuz'dan bu yana tıbbi malzeme de dahil insani yardım ulaştırılmadığına dikkati çeken Brennan, bölgede yaşayan yaklaşık 300 bin sivile 30'dan az doktorun hizmet verebildiğini ve sadece 6 hastanenin kısmi olarak açık kaldığını aktardı.

Brennan, Suriye'de savaşan bütün taraflara Halep'in doğusu da dahil çatışmaların yaşandığı bütün bölgelerdeki hasta ve yaralıların tedavilerinin yapılabilmesi için acil ve güvenli şekilde tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Brennan, DSÖ ve paydaşlarının Halep'in doğusuna sağlık malzemeleri ulaştırmak için hazır vaziyette beklediğini fakat gerekli izinlerin alınamadığı için şehre giremediklerini kaydetti.