Fatma Betül Felhan

Fatma Betül Felhan

DUA

DUA

Allah’ım! Dindarların Adem’in topraktan olduğunu anlamasını sağla ve onlara de ki: Maddi (somut) bir olgu da gaybî (soyut) bir olgu kadar Tanrı’yı anlamlandırır; Tanrı’nın varlığı ahireti ne kadar kuşatmışsa dünyayı da o kadar kuşatmıştır. Eğer din, ölümden önce bir işe yaramazsa, ölümden sonra hiçbir işe yaramayacaktır.  Ali ŞERİATİ

       Kutlu bir ayın gölgesi bizi kuşatmış bir durumda. Tüm benliğimizle ona yönelmemizi istiyor bizi Yaratan. İnsanlığımızı anlamanın tam zamanı. Şeytanlar bağlı ama kendimiz değil. Kendimizi sınama zamanı. Kötülükleri hep dışımızda arama değil kendi içimizde arama vakti. Rab bize sesleniyor! Kulum kendine gel hep dışarıda arama kötülüğü, kendine bak, nefsinin nasıl kölesi olduğunu gör.

      Dış etkilerden kurtularak kendine baktığın gibi kardeşlerinin de durumuna bak! On bir ay boyunca onların durumunu göremeyecek kadar dünyalıklar seni kör etmişti. Bir ay dahi olsa etrafına bak. Kardeşlerinin ekmeğe nasıl muhtaç olduğunu gör! Ve şöyle dua et:  ‘’Ya Rab kardeşlerimi senin nimetlerini ararken dininden uzaklaşanlardan etme! Onlara nimetlerini bol bol ver ki birilerinin kölesi olmayıp sadece sana kulluk etsinler ve etraflarında onları dinden uzaklaştırmak için oyun oynayanları görmelerini sağla!”

     Dini sadece ahiret için görenlerden bizleri koru! Bizi seninle kandırmasınlar ya Rab! Dünyada ne kadar sefil yaşarsak bizi o kadar çok ödüllendireceğin yalanını kardeşlerimin üzerinden kaldır ve gözlerini açmalarını sağla. İslam’ın sefalet ile değil çalışma ile dünyamıza ve ahiretimize yön vereceğini kardeşlerimize hatırlatmamızı sağla.

    Her yerde Müslümanlar katledilirken bizleri imsak ne zaman giriyor diye bu kutlu ayın sonuna kadar tartışan ve sonuç alamayan gafil kullarından eyleme. Bizi Müslümanların derdiyle dertlenen kullarından eyle. Bizi boş tartışmalar içerisine çekmeye çalışan oyunbazların oyunlarını boz!

     Ya Rab! İmanımızla ad ve para kazananlardan değil, verdiğin nimetlerle senin adını anlatanlardan eyle. Bizlere bol rızık ver ki nimetlerini ararken senden gafil olmayalım.

      Ya Rab! Bize verdiğin iktidar gücüyle şımaranlardan değil, senin yolunda çalışanlardan ve bütün Müslümanların derdiyle dertlenenlerden eyle. Bizleri tekrar yok etmeye çalışanların oyunlarına bırakma. Biliyoruz elimize güç geçtiği zaman ne kadar şımardığımızı. Gücümüzle herkesi her şeyi elimizde tutacağımızı sandık. Senin de bizim üzerimizde bir planının olduğunu unuttuk. Bizi affet! Ve Müslüman kardeşlerimize yardım etmemiz için bize tekrar güç ver. İslam için çalışan adamların yalnızlıklarını bizim gücümüzle güçlendir ki adının anıldığı her yere huzur gelsin.

     Bizler görevimizi unuttuk ve hata ettik. Fakat sen hata edenleri bağışlayanların en şereflisisin! Bizi bağışla!

Vesselam…                                                                              

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Betül Felhan Arşivi
SON YAZILAR