Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

DUA

DUA

Genellikle duada yaptığımız büyük bir hata vardır. Dua ederken arzu ettiğimiz ve ulaşmak istediğimiz her şeyi talep ederiz. Bu, kesinlikle uygun değildir.

İnsan olarak istikbali görmemiz mümkün olmadığından, arzu ettiğimiz bir hususta dua ederken mutlaka “hayırlıysa” kaydını koymamız gerekir.

Diyelim ki, yeni evlendiniz. Çocuğunuz olmuyor. Sağılık yönünden tedbirlerinizi alırsınız veya daha başka hangi çareler varsa onlara müracaatınızı yaparsınız. Fakat mutlaka arzunuzun yerine gelmesi gerektiğini düşünmemelisiniz. “Hayırlı ise olsun” demeyi ihmal etmemek lazım.

Her hususta böyledir.

İnsanoğlu, seferden sorumludur zaferden değil.

Son yüz yıldır milletimizin itikadı hallaç pamuğu gibi atıldığından neyi, ne kadar talep edeceğimizi bilemez hale geldik.

Nezaketi kaybettik.

Hürmeti yitirdik

Kendimizi akıllı zannediyoruz, ukala olduk farkında değiliz.

Ne diyordu şair;

“Dua, dua, eller karıncalanmış;

Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış.

Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış..”.

OĞUZ BEYLERİ,

Millet, dinleyin !

Üstte mavi gök çökmedikçe,

Altta yağız yer delinmedikçe

Ey Türk!

Senin ilini, töreni kim bozabilir ?

Türk milleti, Celaleddin Karatay’ın ifadesiyle “gök ve yer mevcut oldukça” İslam’a hizmete devam edecektir.

NE MUTLU BÖYLE BİR MİLLETE MENSUP OLANA.

Zor günlerde maşeri şuurunu ortaya koyan miletimize güveniyoruz. Biz, millet olarak başka ülkelere sığamayız. Bayrağını sev vatanını koru.

Milletimiz temel değerleriyle buluşuyor. İslam'ın ve Türklük dünyasının ümidi olan Türkiye bu zor günleri aşacaktır. Ümitvarız.

Bütün darbeciler menfurdur.Yıllar önce Kaddafi darbe yapar-yapmaz ilk işi bayraktakı hilali kaldırmak oldu.Daha sonra şapka giydi.Modern ya.

Tarihi günlerden geçiyoruz. Memleket bütün partilerin üstündedir. İçerden ve dışardan gelen ihanetlere milletçe tek yumruk halindeyiz.

Teröre dolaylı destek verenlerin defteri dürülmeli. Ötekilere zaten gereken yapılıyor.

CHP genel başkanı "teröre karşı hükümete her türlü desteği vermeye hazırız" demiş. Öyleyse 1930'daki SCF gibi kendini derhal feshet.

Şehitlerimize rahmetler diliyoruz. Polisimizin yanındayız. Türk ve İslam dünyasının ümidi olan Türkiye diz çökmeyecektir. Hainler bilsinler

İstanbul Emniyet müdürü soruyor; "siz kimin köpeğisiniz?". Bu soru sadece teröreriste değil, onlara cesaret verenlere de...

Mesele, teröristin cezalandırılması değil. O zaten yapılıyor ve yapılacak. Terörü destekleyen gazeteleri biz vatandaş olarak niye alıyoruz?

Hangi ülkede bir gazete veya dergi dolaylı olarak teröre destek verir de, o gazete satışına devam eder. bizde böyle işte.

hiç bir millet dışardan yıkılmaz. Biz içerden vuruluyoruz. İçimizdeki hainleri tespit etmedikçe, terör durdurulamaz. Temizlik devam ediyor.

Milletimiz tek yürektir. Allah'ın izniyle milletimize diz çöktüremeyeceklerdir.

Türkiye'de terörün temel sebebi, milletimizin sömürge olmaya hayır demesidir.

Bugünü değerlendirmek için dünü bilmek gerekir. Bizdeki terörün kökleri yakın tarihimizdedir. Tanzimat sonrası ve tek partili döneme iyi bak

Millet olarak batıyı örnek almaya başladığımız zamandan beri terör olayları artmaya başlamıştır. Batı bizi sömürge yapmak istiyor.

İstanbul'da patlama olur-olmaz BBC tarafından dünyaya servis ediliyor. 38 şehidimize mal olan bu patlamanın planlı olduğu anlaşılmıyor mu?

Başkanlık sistemiyle alakalı kararın çıkacağı günlerde terörün ortaya çıkması, meseleyi açıklamıyor mu? Terörün destekçileri görülmüyor mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01
SON YAZILAR