Serhat Eymen Nuray

Serhat Eymen Nuray

Dua ve sabır

Dua ve sabır

Biz müminlere hitaben “Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!” Buyuran alemlerin rabbi olan Allah’a sonsuz hamd ediyoruz. "Kişi, Müslüman kardeşine arkasından dua ederse, melekler: "Amin! Aynısı sana da olsun!" derler." Buyuran önderimiz, seyyidimiz sevgili peygamberimize de salat ve selam ediyoruz.

 

Ülke olarak son zamanlarda çok zorlu günlerden geçiyoruz. Terör, anarşizm , iç tehditler , dış tehditler ve daha niceleri…Bir taraftan bir anarşist grup çıkıyor, İslam adına insanların canına kıyıyor, bir taraftan yine farklı bir terörist grup çıkıyor ülkenin selametine göz dikerek saldırılarda bulunuyor. Yine bir örgüt çıkıyor kaleyi içten yıkmaya çalışıyor vs. Bunları çoğaltabiliriz ama bu kadar açıklama yeterli diye düşünüyorum.

 

Peki bütün bu olayların karşısında Müslümanın tutumu nasıl olmalı dilimin döndüğünce bunu ifade edeceğim.

 

Değerli kardeşler, Allah bizi bu dünyaya imtihana tabi tutmak için göndermiştir. Bizim menzil-i maksudumuz, ebedi karargahımız, asıl vatanımız CENNETtir. Bizleri yoktan var eden Allah bu dünyada imtihana tabi tutacak ve bizim imtihan karşısındaki sabrımızı mükafatlandıracak. Evet biz Müslümanlar bu olaylar karşısında sabredeceğiz sabredeceğiz, sabredeceğiz. Neden sabredeğiz? Çünkü biz inanıyoruz ki Allah bizi açlıkla, malla, mülkle, makamla, mevkiyle, korkuyla, canlarımızla imthan edecek ve sabredenleri ödüllendirecek. Biz de ödüllendirilenlerden olmak istiyorsak sabretmek zorundayız.  Ebu Hüreyre (r.a) anlatıyor: "Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: "Allah Teâla hazretleri şöyle demiştir: "Ben kimin iki sevdiğini almışsam ve o da sevabını umarak sabretmişse, ona cennet dışında bir mükafaat vermeye razı olmam. Evet bu mükafatı düşünerek hareket edeceğiz ve en baştada ifade ettiğimiz gibi menzil-i maksudumuz olan Cennet’i kazanabilmeye çalışacağız.

 

Bunların yanında Müslümanın; kafirlere, münafıklara, din düşmanlarına, mukaddesat düşmanlarına karşı yeryüzündeki insanın elinden çıkan silahlardan çok daha güçlü, kuvvetli ve tesiri yüksek olan bir silah vardır ki bu silah DUAdır. Kardeşler ‘Dua’ küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya, âciz olandan güçlü olana doğru meydana gelen bir istek ve niyazda bulunmadır. Yani dua; Allah ile kul arasında aciz olandan güçlü olana  doğru işleyen bir istek ve yalvarmadır. Duada esas olan, kulun Allah’a muhtaç olduğunu, O’ndan başka çaresi olmadığını bilmesidir. Dua ederken büyük bir içtenlikle, samimiyetle, ihlasla, acziyetini itiraf ederek , yoktan var edildiğini ve kendisinin hiçbir şeye gücünün yetmediğini bilerek dua etmemiz gerekiyor. Efendimiz(s.a.v) dua ile alakalı “DUA İBADETİN TA KENDİSİDİR” ve “DUA İBADETİN ÖZÜDÜR” buyurarak duanın ne kadar kıymetli olduğunu biz ümmetine bildimektedir. Yine Alemlerin Rabbi olan Allah’ımız “De ki: “Duanız olmazsa Rabbim size ne diye değer versin ki?” buyurarak Müslümanın hayatında duanın önemine vurgu yapmaktadır.

 

Yazımızın başında  da ifade ettiğimiz gibi  son zamanlarda DUA ve SABIR’a her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.101 yıl önce ecdadımız islam için, ümmet için, vatan için, ezan için, Kuran için, namusları için, bayrak için topyekun bir şekilde savaşmışlardır. Bugün de bu duruma benzer bir  savaş verilmektedir. Bizler de DUAlarımız ile devlete, hükümetimize, devlet ricalimize, güvenlik güçlerimize SABIR dilemeliyiz.101 yıl önceki ecdadımız gibi kutsal ve manevi değerlerimizi çiğnetmemek adına canlarını bu topraklar için feda eden şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ailelerine  Rabbimden sabır niyaz ederek şu Ayet-i Kerime’yi ikram etmek istiyorum:

“Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz.”

 

Ya Rabb! Nasıl ki bundan bir asır önce Seyid Onbaşı’ya o imanı, o inancı ,o samimiyeti verdin ve galip kıldıysan bugün de bizlere öyle bir iman öyle bir ihlas öyle bir samimiyet lutfeyle ki bizler de bugün düşmanlara karşı galip gelelim.

 

Ya Rabb! Bizlere kafirlere , din düşmanlarına, mukaddesat düşmanlarına ,dahili ve harici düşmanlara karşı galip gelebilmeyi nasib eyle.

 

Ya Rabb! Biz inanıyoruz ve iman ediyoruz ki eğer sen yardım edersen bize galip gelecek kimse yoktur. Bizlerin üzerinden yardımını esirgeme .Amin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serhat Eymen Nuray Arşivi

Namaz

02 Mart 2016 Çarşamba 08:49
SON YAZILAR