Dulkadiroğlu Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye yardımı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında 2 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.
Dulkadiroğlu Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye yardımı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında 2 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

2016-2017 eğitim öğretim döneminin tüm öğrencilere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Bizler Dulkadiroğlu Belediyesi olarak yaklaşık 2 buçuk yıldır görevimizin başındayız. Gerek kırsal alanlar gerek şehir merkezi mahallelerimizi belirli bir standarda getirdik.6 ay önce problem olan birçok şey artık gündemimizden düştü. Tabi belediyelerimizin hizmeti imar, kilit parke ve asfalt değil tüm insan ihtiyaçları belediyemizin faaliyetleri arasına girmektedir" dedi.

Öğretmenlerden çocuklara vatan millet sevgisini öğretmenlerini de isteyen Okay, "Bütün öğrencilerimiz çok büyük fedakarlıklarla çalışıyorlar ama bu çocuklara matematiği, fen bilgisini öğrettiğiniz kadar insan olmayı, milli ve manevi değerlere sahip olmayı da özellikle öğretmek lazım. Nihayetinde bu memleketin sadece doktor ve mühendislere ihtiyacı yok. Bu memleketin her alanda terzisine de berberine de ev hanımına da çiftçisine de iş adamına da her meslek grubuna ihtiyacı var. Dün başlayan yeni eğitim öğretim yılının başlangıç konusu da 15 Temmuz darbe girişimiydi. Geleceğimiz olan yavrularımızın geleceğini karartmak adına yapılan bir hamleydi bu. Hamdolsun bu milletin basireti ve feraseti ile bu bertaraf edildi. İnşallah temennimiz odur ki hem bizler hem de yavrularımız bundan gerekli dersleri çıkarır ve inşallah ülkemiz bir daha böyle karanlık dehlizlere maruz kalmaz" diye konuştu.

2 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını kaydeden Başkan Okay, "Bugün itibarı ile başlayan kırtasiye yardımlarımızı hafta sonu itibarı ile tamamlıyoruz. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak Sosyal belediyecilik adına İlkokul düzeyinde 1000, ortaokul düzeyinde 1000 olmak üzere toplamda 2000 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacağız. Bugün bizlerde sembolik olarak Kartal ve Kazanlıpınar Ortaokulların da dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz. İki Okulumuzda öğrencimize kırtasiye seti yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, boyalar vb. malzemeler yer alıyor. Bu sene öğrencilerimize kırtasiye setlerimizi okul çantası ile birlikte hediye ediyoruz" diye konuştu.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye yardımı

Kaynak: